Rekordinis skaičius dviratininkų Kaune „nupiešė“ Lietuvos kontūrą | Kas vyksta Kaune

Rekordinis skaičius dviratininkų Kaune „nupiešė“ Lietuvos kontūrą

Asociatyvi / I. Cesliavičiaus nuotr.

Antrus metus „Minam kartu” iniciatyvos autoriai kvietė Vasario 16-ąją sutikti originaliai. Šeštadienį Kaune rekordinis kiekis šventiškai nusiteikusių dviratininkų važiavo maršrutu, kuris sudarė Lietuvos kontūrą.

Iniciatyva, kviečianti švęsti Lietuvos gimtadienį minant, organizuojama antrus metus.

Idėjos autorė Solveiga Dambrauskaitė sako, jog sugalvoti tokį formatą nebuvo sunku. „Valstybines šventes galima švęsti kitaip, netradiciškai. Važiavimas dviračiu puikiai tam tinka, o kad minti būtų dar smagiau, kilo mintis važiavimą įprasminti ir parinkti išskirtinį maršrutą“, – pasakoja moteris.

Maršrutas išskirtinis tuo, jog dviratininkai, įveikę vos 20 kilometrų, galėjo pamatyti Lietuvos kontūrą savo telefono ekrane.

Į iniciatyvą prisijungė 155 dviratininkai. Nors dauguma jų – kauniečiai, visgi atvyko ir svečių iš Vilniaus, Klaipėdos, Prienų ir kitų miestelių.

Dalyviai buvo pasipuošę šventine atributika, ant dviračių plevėsavo Lietuvos vėliavos, aplink mirgėjo trys spalvos – geltona, žalia, raudona. Per miestą, lėtai judanti dviratininkų kolona, nuspalvino miestą bei privertė šypsotis kitus.

„Važiuodami matėme dešimtis žmonių, kurie mums mojavo iš automobilių, per daugiabučių langus, o praeiviai tiesiog sustodavo ir su šypsena mus palydėdavo akimis. Džiaugiamės, kad šventine nuotaika pasidalinome su miestiečiais,“ – teigia iniciatyvos organizatoriai.

„Ši iniciatyva skatino švęsti mūsų valstybės gimtadienį linksmai, tačiau tuo pačiu mes norėjome pasakyti, jog dviratis gali būti puiki transporto priemonė ne tik vasaros metu“, –  mintimis dalinasi S. Dambrauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA