Greičio matuokliai išjungti, bet vairuotojų keliuose laukia „nežymėtos staigmenos“ | Kas vyksta Kaune

Greičio matuokliai išjungti, bet vairuotojų keliuose laukia „nežymėtos staigmenos“

delfi.lt 2019/02/18 15:00
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo vasario vidurio Lietuvoje nebeveikia greičio matuokliai, esantys užmiesčio keliuose. Ne vienam greičio mėgėjui tokia naujiena tapo proga paspausti ir pamiršti Kelių eismo taisykles (KET). Tačiau policijos pareigūnai, perspėję, kad pažeidimų netoleruos, savo žodžio laikėsi. Į kelius išvažiavo nežymėti automobiliai, kurių kameros užfiksavo dešimtis pažeidėjų.

Vieno automobilio kamerų nufilmuotais vaizdais Kelių policijos pareigūnai pasidalijo feisbuke. Nufilmuotuose kadruose – automobiliai, lenkiantys neleistinose vietose bei važiuojantys gerokai didesniu nei leistina greičiu.

„Dažniausi pažeidimai – leistino greičio viršijimas, lenkimas vietose, kur tai draudžiama daryti, naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis, nesustojimai prie STOP linijos“, – vardijo vaizdo įrašu pasidalinę policininkai.

Tiesa, vaizdo įrašas netruko sulaukti nemažos diskusijos tarp internautų. Vienas piktinosi, kad pareigūnai ten, kur leidžiamas gerokai didesnis greitis, tyčia važiuoja lėčiau, kad iš paskos slenkantys vairuotojai būtų išprovokuoti aplenkti nežymėtą automobilį.

Tačiau pareigūnai paaiškino, kad ten, kur buvo užfiksuoti nesaugūs lenkimo manevrai, leidžiamas greitis buvo 70 km/val., o pažeidėjai važiavo 20-25 km/val. greičiu.

Tačiau netrūko ir pritariančių tokioms akcijoms. Anot kai kurių, atrodo, kad dalis vairuotojų lengviau atsipūtė, kai nutirpo keliai, ir dabar lekia taip, tarsi visą žiemą būtų buvę uždaryti.

Policijos pareigūnai vairuotojams turėjo paprastą patarimą: „Laikykitės kelių eismo taisyklių, priešingu atveju, nenustebkite netikėtai išvydę prieš save nežymėtą policijos automobilį“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA