„Žalgirio“ areną virpinęs P. Domingo Lietuvai įteikė dovaną | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ areną virpinęs P. Domingo Lietuvai įteikė dovaną

delfi.lt 2019/02/17 10:41
Delfi.lt nuotr.

Vasario 16-osios vakarą vienas garsiausių pasaulyje operos solistų Placido Domingo nepamiršo Lietuvai svarbios dienos ir įteikė išskirtinę dovaną. Pirmą kartą „Žalgirio” arenoje surengtas šio operos karaliaus koncertas.


Nepaliko abejingų

Apie dvi valandas trukęs P. Domingo pasirodymas kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pritraukė daug žiūrovų, tačiau „Žalgirio” arenoje netrūko ir tuščių vietų.

Koncertas surengtas Lietuvai svarbią – Valstybės atkūrimo dieną. Į areną susirinkusius žiūrovus žavėjo ypač gausi ir įvairi programa, kurioje netrūko geriausių klasikinės muzikos kūrinių. Solistas šiuos kūrinius per savo ilgametę karjerą yra atlikęs jau tūkstančius kartų.

Renginį atidarė Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pasirodymas, kuriam diriguoja žinomas Ispanijos dirigentas Jordi Bernacer. Scena renginio pradžioje šventiškai nušvito Lietuvos trispalvės spalvomis. Į sceną žengęs P. Domingo jau pirmuoju kūriniu sulaukė žiūrovų ovacijų.

Scenoje pasirodė ir klausytojus savo balsu užbūrė Lietuvos operos primadona Violeta Urmana. Kartu su garsiuoju Ispanijos tenoru kūrinius atliko ir pirmoji operos ledi Ana Maria Martinez.

P.Domingo kartu su V.O Urmana vieną kūrinį sudainavo ir lietuviškai. Kiekvieną solisto atliktą eilutę lydėjo gausios ovacijos, o pasirodymą vainikavo atlikėjų valso šokis. Koncerte nuskambėjo ir žymioji „Besame Mucho”, kurios metu P. Domingo ragino žiūrovus dainuoti kartu.

Vienas garsiausių pasaulyje

P. Domingo pasaulinį pripažinimą pelnęs, kritikų vadinamas geriausiu ir įtakingiausiu dainuojančiu aktoriumi operos istorijoje. Solistas per savo įspūdingą karjerą įrašė daugiau nei 100 albumų ir koncertavo apie 3900 kartų.

2017-2018 m. sezoną P. Domingo koncertavo garsiuosiuose Brodvėjaus operos rūmuose „Metropolitan Opera“ Niujorke, o šią Lietuvos valstybės atkūrimo dieną melomanai galėjo išgirsti jį ir “Žalgirio” arenoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA