Karaliaus Mindaugo taurės finalas: persvarą išbarstęs „Žalgiris“ ir „Ryto“ pergalė | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo taurės finalas: persvarą išbarstęs „Žalgiris“ ir „Ryto“ pergalė

delfi.lt 2019/02/17 20:06
Delfi.lt nuotr.

Leo Westermannas paskutinėmis rungtynių sekundėmis meistriškai išprovokavo pražangą mesdamas iš toli, tačiau pataikęs tik du baudų metimus iš trijų padovanojo Karaliaus Mindaugo taurę Vilniaus „Rytui“.

Lemiamu metu pabudę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai finale 70:67 (13:11, 17:24, 13:16, 27:16) pranoko Kauno „Žalgirio“ krepšininkus bei triumfavo turnyre po trejų metų pertraukos.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 15 taškų pelnęs Chrisas Krameris. Naudingiausiai rungtyniavo 14 taškų pelnęs ir 21 naudingumo balą surinkęs Artsiomas Parakhouskis.

Po pertraukos į priekį bėgti pradėję žalgiriečiai ketvirtojo kėlinio pradžioje įgijo rekordinę persvarą 52:43, tačiau „Rytas“ nepasidavė ir sugrįžo į rungtynes.

Rokas Stipčevičius likus žaisti tris minutes pataikė du tolimus metimus iš eilės ir sumažino šeimininkų atsilikimą iki minimumo – 61:62.

Nors trečiasis kroato bandymas skriejo pro šalį, priešpaskutinę minutę rezultatą persvėrė D.J. Seeley, o netrukus itin svarbų tritaškį smeigė Eimantas Bendžius – 66:62.

Po Šarūno Jasikevičiaus paprašytos minutės pertraukėlės tritaškį pataikė ir Artūras Milaknis (65:66), R. Stipčevičius atsakė dvitaškiu (68:65), o Leo Westermannas tuomet išprovokavo pražangą mesdamas iš toli.

Prancūzas pataikė pirmuosius du baudų metimus, bet prametė trečiąjį ir taip padovanojo pergalę „Rytui“.

Šiame mače buvo užfiksuotas visų laikų KMT lankomumo rekordas. Finalą „Siemens“ arenoje stebėjo 9350 žiūrovų.

Prieš rungtynes masažuotojui Juozui Petkevičiui ir žinomai žurnalistei Reginai Mundrytei buvo įteikti apdovanojimai už nuopelnus Lietuvos krepšinio lygai.

Pusfinalyje „Rytas“ 86:72 pranoko Klaipėdos „Neptūną“, o „Žalgiris“ 89:58 sutalžė Panevėžio „Lietkabelį“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA