Neįprasta eisena Kauno centre – rankose laikė baltą lapą | Kas vyksta Kaune

Neįprasta eisena Kauno centre – rankose laikė baltą lapą

„Facebook“ nuotr.

Vasario 16-osios vakarą interneto platybėse pasklido žinia apie kitokią  Lietuvos Nepriklausomybės akto pusę. Žmonės, įžvelgę nelygybę rašant istoriją, susivienijo ir rankose laikydami po baltą lapą sekmadienį žygiavo Kauno centre.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Lietuvos valstybės atkūrimo vakarą išplatintas kvietimas sekmadienį prisijungti prie neįprastos akcijos. 12:00 val. prie Laisvės paminklo Kaune prasidėjo eisena iki Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros, o žmonės, dalyvavę joje, rankose laikė po baltą lapą.

Tikslas buvo pabrėžti, kad moderniai visuomenei yra itin svarbu visų žmonių lygios galimybės rašant istoriją.

Paklaustas, kodėl eisenai pasirinktas baltas lapas, įrašo autorinius atsakė taip: „na, nėra transparantų, tai tuščias baltas lapas galėtų byloti apie mūsų susirūpinimą, kad kai kurie mūsų geri ketinimai lieka nematomi. O galbūt, kai ką mes esame pamiršę ar kažkas nepelnytai praleista?“

Įraše primenama ne tik istorija, bet ir atskleidžiami mažai kam žinomi faktai. „1918 m. Vasario 17 d. Kaune žmonės išėjo į gatvės eiseną, išreikšdami susirūpinimą, kad Lietuvos Nepriklausomybės Aktą pasirašyti nepriimta nei viena moteris, nors buvo žadėta! Šis renginys realiai ir buvo pirmasis, viešai pranešęs žinią apie pasirašytą Nepriklausomybės Aktą, nes „Lietuvos Aide“ žinia pasirodė tik dar kitą dieną“, – rašoma Lino Tuleikio įraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA