V. Landsbergis: „Nepamirškime, nepraraskime ir nepražūsime“ | Kas vyksta Kaune

V. Landsbergis: „Nepamirškime, nepraraskime ir nepražūsime“

BNS 2019/02/16 16:21
/ DELFI nuotr.

Pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo, Aukščiausios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis valstybės atkūrimo 101-ąsias metines švenčiantiems Lietuvos žmonėms linki stiprybės priešinantis blogiui.

V. Landsbergis iš Signatarų namų balkono Vilniaus senamiestyje į gausiai susirinkusius žmones kreipėsi, juos vadindamas „brangiais ir ištikimais Lietuvos ir Vilniaus pilėnais“.

„Stiprybės, broliai ir sesės. Nevokim ir nemeluokim – tokia pilėnų rinkiminė programa. Toks tebūnie mūsų garbės devizas. O aukščiausias įstatymas, kurį esame girdėję, tai brolystės meilė. Nepamirškime, nepraraskime ir nepražūsime,“ – sakė jis.

V. Landsbergis mano, kad gyventojams vis dar rūpi šviesa ir tiesa, jie tebegiedame tikėjimą, kaip mokė Lietuvos pranašas Vincas iš Paežerių (Lietuvos himno autorius Vincas Kudirka, kilęs iš Paežerių kaimo – BNS).

„O kai ateina visa menkinantis smurtas ir niekinimas, tada sukyla Lietuvos partizanai – prieš įžūlių žmogėdrų ordas. Mat chamai ateina, kad suėstų ne tik žmogaus mėsą, bet ir sielą. Ir kad paverstų žmogų bedvasiu organizmu. Yra besipriešinančių tokiai „pažangai“ ir negailinčių savo gyvybės. Yra besipriešinančių, negailinčių jokios aukos. Ir tada išlenda paskutinis žmogus, kuriam brolių auka neturi vertės, kuris niekina laisvės kovų auką“ , – kalbėjo V. Landsbergis.

Jis ragino prisiminti, kad tauta jau išsivadavusi iš okupacijos ir nereiktų iš naujo klausytis dūsavimų, kad vergijoje buvo geriau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA