Šalia prekybos miestelio „Urmas“ – naujas turgus | Kas vyksta Kaune

Šalia prekybos miestelio „Urmas“ – naujas turgus

Organizatorių nuotr.

Kauno Dainavos rajone, šalia prekybos miestelio „Urmas“, jau kurį laiką formuojasi naujas ne maisto prekių turgus po atviru dangumi. Jo pagrindu tapo čia vykstantis Bagažinių turgus.

[galerija kiek=”4″]

Prekybos miestelyje „Urmas“ prieš dešimt metų buvo pradėtas rengti Bagažinių turgus, kurio pagrindinė mintis – galimybė kiekvienam parduoti nebereikalingus asmeninius daiktus tiems, kuriems jų reikia. Žmonės į šį turgų atvažiuoja savo automobiliais ir prekiauja iš atvertų bagažinių.

Tačiau laikui bėgant į šį turgų atvykdavo vis daugiau prekiautojų, kurie parduodavo ne tik savo daiktus, bet ir vertėsi jų prekyba nuolat. Kuomet Bagažinių turgus praeitų metų rugsėjį buvo perkeltas į naujai sutvarkytą, dvigubai erdvesnę aikštelę, joje vietos atsirado ir nuolatiniams prekeiviams.

„Nuolat jautėme vis didėjantį poreikį suteikti erdvę ir prekyba besiverčiantiems žmonėms, ne tik tiems, kurie atvažiuoja kartą ar du per metus, išsivalę savo sandėliukus ir rūbų spintas. Ypač jų pagausėjo perkėlus turgų į naują, erdvesnę ir patogesnę vietą. Sulaukėme daugybės pasiteiravimų dėl galimybės prekiauti nuolat. Žmones traukė sutvarkyta aplinka, infrastruktūra, didelis pirkėjų srautas. Todėl priėmėme sprendimą įrengti modernius, nuolatinei prekybai skirtus konteinerius“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Konteineriuose yra įvesta elektra, prekiautojų nevargina nepalankios oro sąlygos, o prekių nereikia kaskart iškrauti ir vėl pakrauti į mašinas. Jas galima palikti rakinamuose ir saugomuose konteineriuose.

Prekeiviai čia parduoda ne tik naudotus, bet ir naujus drabužius, avalynę, elektros prietaisus, garso aparatūrą, laikrodžius, indus, papuošalus ir dar daug kitokių įvairių smulkmenų.
Susidomėjimas galimybėmis prekiauti naujame turguje ir toliau auga, čia nori persikelti nemažai Aleksoto turgaus prekiautojų.

Todėl „Urmas“ turi planų ateityje visą 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelę uždengti nuolatiniu stogu ir dar daugiau vietų šioje aikštelėje skirti nuolatiniams prekiautojams.

Tai pareikalaus nemažų investicijų, tačiau prekybos miestelio atstovas sako, kad vieta perspektyvi. Be to, naujas turgus dar labiau pagyvintų šiuo metu sparčiai besivystančią šią Dainavos buvusio pramoninio rajono dalį.

„Į naujos aikštelės sutvarkymą investavome 0,6 mln. eur, dar 20 tūkst. eur pridėjome pastatydami prekybos konteinerius. Tačiau jau dabar šiltesniu oru šeštadienį ir sekmadienį, kai vyksta turgus, prekybininkai užsipildo visą naująją aikštelę ir dalį kitos, esančios greta. Čia sulaukiame apie 10 tūkst. pirkėjų. Ateityje turgaus dienų skaičių per savaitę žadame didinti, tad augs ir lankytojų srautas“, – ateities planus dėstė J. Plenta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA