R. Žemaitaitis: Prezidento posto Matijošaitis nesiekia dėl pelningo pasiūlymo (papildyta) | Kas vyksta Kaune

R. Žemaitaitis: Prezidento posto Matijošaitis nesiekia dėl pelningo pasiūlymo (papildyta)

delfi.lt 2019/02/15 12:23
DELFI nuotr.

„Prezidentas vieną kartą buvo išrinktas – tai Rolandas Paksas, taip ūkiškai pasakius. O visi kiti yra pastatomi arba sutariami. Manau, panašus procesas vyksta paskutines dvi savaites“, – teigia Seimo narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Jo teigimu, iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pašalintas Seimo narys Mindaugas Puidokas taip pat kandidatuoti nusprendė ne be reikalo. „Puidokas ne šiaip sau nusprendė eiti. Jam buvo pasakyta ir jis turėjo eiti. Manau, balandį pamatysite, – teigė R. Žemaitaitis. – Žiniasklaidai yra pateikiama viena pusė, o juodoji pusė dėlioja visai ką kitą.“

R. Žemaitaičio teigimu, susitarimas esą vyko ir su Kauno meru, kuris dažnai minimas kaip galimas būsimas premjeras, Visvaldu Matijošaičiu. „Jis buvo (nusprendęs – DELFI) praeitą savaitę, bet su juo buvo sutarta. Jis buvo nusprendęs dalyvauti“, – tvirtino R. Žemaitaitis.

Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

 

„Žemės ūkio ministras praneša, kad vasario mėnesį bus paskelbtas konkursas Kaune patalpų nuomai. Patys puikiai žinome, kad Kaune 70 proc. patalpų valdo su Matijošaičio įmonėmis susiję investuotojai. Tai atsakymas, kas ką ir kiek parems per rinkimus“, – teigė Seimo narys ir pridūrė, kad premjero kėdė V. Matijošaičiui taip pat turėjo būti pažadėta už tai, kad jis nekeltų savo kandidatūros.

Kandidatūrą į Prezidento postą galima pateikti iki pirmadienio. „Tvarkiečio“ teigimu, iki to laiko dar galime pamatyti naujų kandidatų. „Andriukaitis atsiras – faktas. Manau, kad ir Tomaševskis. Šiaip aš norėčiau, kad ir Jolanta Blažytė registruotųsi, – teigė Seimo narys. – Ji nėra sisteminis žmogus. Šimonytė – šimtu procentų konservatorė, Nausėda – miesto, išsilavinusio, kitokio rinkėjo, Saulius – irgi kitokio rinkėjo, o ji įneštų sumaišties tai pačiai Ingridai, Nausėdai chaoso padarytų. Tai būtų įdomus žaidimas.“

DELFI primena, kad pirmadienis – paskutinė diena kelti kandidatūrą į Prezidento postą. Antros kadencijos Kauno mero poste siekiantis Visvaldas Matijošaitis rudenį kalbėjo, kad svarsto dėl galimybės dalyvauti rinkimuose, bet vėliau tvirtino, kad apsisprendė ir toliau dalyvaus tik savivaldos rinkimuose.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

(papildyta) 

Prieštaringas R. Žemaitaičio pasisakymas, kuriame nemažai ir faktinių netikslumų, nepraslydo pro akis šiuo metu atostogaujančiam Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui. „Tokį absurdą galėtų sugalvoti tik visiškai neadekvatus žmogus, palaikantis ryšį su Sirijumi ar kitomis planetomis“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ atsiųstame komentare ironizavo V. Matijošaitis.

Taip pat jis pridūrė, kad „Vičiūnų grupė“ Kaune vysto tik vieną ofiso patalpų projektą „Magnum“, kuris statomas vietoje nugriauto „vaiduokliu“ vadinto „Respublikos“ pastato. Todėl R. Žemaitaičio teiginys, „kad Kaune 70 proc. patalpų valdo su Matijošaičio įmonėmis susiję investuotojai“ yra melagingas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA