Ateinantį antradienį debatuose susigrums visi septyni kandidatai į Kauno merus | Kas vyksta Kaune

Ateinantį antradienį debatuose susigrums visi septyni kandidatai į Kauno merus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iki savivaldos rinkimų lieka vis mažiau laiko, tačiau didesnio rinkimų agitacijos įkarščio Kaune vis dar nesijaučia. Galbūt aistras labiau pakurstys kitą savaitę vyksiantys projekto „Žinau, ką renku“ organizuojami kandidatų į Kauno merus debatai, kuriuose planuojama sulaukti ir panašiuose renginiuose vengiančio dalyvauti dabartinio mero Visvaldo Matijošaičio.

Šių debatų data, galimai derinantis prie dabartinio mero planų, pakeista jau trečiąjį kartą ir galutiniais duomenimis debatai vyks vasario 19 d. 19 val. 30 m. Kauno kultūros centro salėje. Užtrukęs tinkamos datos derinimo procesas suteikia pagrįstų vilčių, kad Kauno kultūros centro naujai sutvarkytoje salėje susitiks visi septyni kandidatai į Kauno merus, tarp kurių bus ir šią savaitę atostogavęs V. Matijošaitis, kurio viešo debatavimo su kitais kandidatais iki šiol visuomenė neturėjo galimybės pasiklausyti. Informacija apie šį renginį oficialiais informacijos kanalais pasidalino ir Kauno miesto savivaldybė.

Nors politinės nuotaikos mieste tokios, kad dabartinio mero galimybėmis laimėti mero postą antrai kadencijai nelabai abejojama, tačiau nepaisant to, beveik visos Kaune savo sąrašus į tarybos narius pateikusios partijos kelia ir kandidatus į merus. Vienintelės nuo savo kandidato kėlimo Kaune susilaikė Lietuvos socialdemokratų darbo partija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija, pastaroji pareiškė, kad tiesioginiuose mero rinkimuose Kaune palaiko visuomeninio rinkimų komiteto lyderio „Vieningas Kaunas“ V. Matijošaičio kandidatūrą.

Be V. Matijošaičio tarp pretendentų surinkti daugiausiai balsų yra dabartinis Kauno vicemeras LR Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys, TS-LKD kandidatė Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas Gintaras Černiauskas bei mažiau rinkėjams pažįstami kandidatai – Rūta Andriuškevičienė (Lietuvos centro partija), Martynas Maulė (Darbo partija), Antanas Navakauskas (partija Tvarka ir teisingumas).

Socialiniame tinkle Facebook paskelbto reginio penktadienio popietės duomenimis projekto „Žinau, ką renku“ organizuojamuose debatuose planuoja apsilankyti 61 asmenys, o beveik 300 dalyvių pareiškė susidomėjimą šiuo renginiu. Neseniai po rekonstrukcijos duris atvėrusio Kauno kultūros centro salėje yra 480 sėdimų vietų. Debatus ves žurnalistas Edmindas Jakilaitis. Portalas „Kas vyksta Kaune“ planuoja tiesioginę šio renginio transliaciją.

Daugiau informacijos apie savivaldos rinkimus ir kandidatų į Kauno miesto ir Kauno rajono merus bei tarybos narius sąrašus galite rasti čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA