Pagerbti į pagalbą skubėję ir gyvybes gelbėję kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Pagerbti į pagalbą skubėję ir gyvybes gelbėję kauniečiai

BNS 2019/02/15 17:36
R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno rotušėje miestui nusipelniusiems žmonėms įteikti Gerumo kristalai ir Santakos garbės ženklai bei burmistro Jono Vileišio medaliai.

[galerija kiek=”24″]

Gerumo kristalai įteikti keliems kauniečiams, kurie suskubo į pagalbą ir padėjo atgaivinti sąmonės netekusius žmones: bendruomenės pareigūnei Redai Antanavičiūtei, iki medikų atvykimo gaivinusiai širdies problemų ištiktą vyrą, ežere skendusį žmogų gaivinti padėjusiai moksleivei Gabijai Asipauskaitei bei Justinai Gervytei ir Mindaugui Ruočkui, suskubusiems į pagalbą prekybos centre klinikinės mirties ištiktai senjorei.

Egidijus Staniulis apdovanotas už tai, kad iš keturių metrų gylio išgelbėjo skendusią merginą ir atliko jai dirbtinį kvėpavimą.

Karo medicinos tarnybos kineziterapeutas Dainius Grigaliūnas apdovanotas už tai, kad net kelis kartus sustojo padėti į pagalbą patekusiems žmonėms: jis rudens naktį sustojo padėti plonai apsirengusiai šalikele ėjusiai senutei, o anksčiau padėjo nuo smurto namuose bėgusiai moteriai, per avariją sužalotai nukentėjusiajai.

Gerumo kristalą pelnė ir „Pagalbos moterims linijoje“ dirbanti Inga Jablonskienė, ilgus metus teikianti profesionalią pagalbą.

Arvydas Linartas apdovanotas už savo pastangas skatinti kauniečius tapti vaikų globėjais, Aurimas Petrauskas – už darbą išsaugant Kauno tvirtovės paveldą. Už pagalbą vaikams apdovanota „Senamiesčio vaikų dienos centro“ vadovė Aušra Žukauskaitė.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu už iniciatyvas kuriant saugią kauniečiams aplinką apdovanotas policijos pareigūnas Gintaras Gatulis, o istorikai Arvydas Pakštalis ir Brigita Tranavičiūtė šiuos medalius pelnė už ypatingą dėmesį Kauno miesto istorijos puoselėjimui ir išsaugojimui.

Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklu už ilgametį darbą ir Kauno garsinimą apdovanotas aktorius Rimantas Štaras.

Trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklai už ilgametį sąžiningą darbą įteikti trims „Kauno autobusų“ darbuotojams – Jonui Joniūnui, Aliui Makūnui ir Vijolei Platačienei.

Mero padėkos raštu už sveikesnės visuomenės kūrimą apdovanota Aurelija Davydavičienė. Inžinierius Jonas Razumas ir Nijolė-Rūta Ribokienė apdovanoti Kauno simboliais – Taurais.

Gerumo kristalai kasmet teikiami už reikšmingus ir neatlygintinus darbus Kauno bendruomenės labui.

Trijų laipsnių Santakos garbės ženklas yra Kauno miesto savivaldybės 2005 metais įsteigtas apdovanojimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA