Lietuviško kapitalo įmonė kuria naujas darbo vietas inžinerijos specialistams | Kas vyksta Kaune

Lietuviško kapitalo įmonė kuria naujas darbo vietas inžinerijos specialistams

UAB „Baltec CNC Technologies“ – Kaune įsikūrusi lietuviško kapitalo įmonė, dešimtmečiais skaičiuojanti patirtį metalo apdirbimo srityje. Praėjusių metų pabaigoje įmonė atidarė naują gamybinį cechą, kuriame įkurdinti nauji gamybiniai įrenginiai. Įmonė nuolat siekia plėtros naujose veiklos sferose, dalyvauja įvairiose mokslinių tyrimų veiklose kuriant naujas gamybines technologijas. Visa tai įgalina įmonę kurti pridėtinę vertę ne tik įmonės klientams, o taip pat ir įmonės darbuotojams.

„Džiaugiamės, kad vykdydami plėtros darbus, galime patenkinti klietų poreikius pagamindami vis daugiau produkcijos, tačiau dar smagiau yra tai, kad kuriame naujas darbo vietas inžinerijos specialistams, galime pasiūlyti karjeros ir kvalifikacijos kėlimo galimybes jauniems žmonėms. Šiuo metu, kuomet Lietuvoje kuriasi užsienio kapitalo įmonės, mums svarbu kelti savo kaip darbdavio standartus, kad darbuotojai rinktųsi lietuvišką įmonę darbui bei kartu su mumis siektų savo tikslų“, teigia UAB „Baltec CNC Technologies“ administracijos reikalų vadovė Dovilė Rimšaitė.

Įmonėje didžiają dalį dirbančiųjų sudaro inžinerinės ir techninės pakraipos išsilavinimą turintys darbuotojai, kadangi siekiant pagaminti aukštos kokybės gaminius yra būtinos specialios žinios ir praktiniai gebėjimai. Programinių įrenginių operatorių poreikis rinkoje pastaraisiais metais augo ypatingais tempais, šie darbuotojai paklausūs tiek lietuviškose, tiek naujai besikuriančiose užsienio kapitalo įmonėse.

UAB „Baltec CNC Technologies“ yra sukūrusi vidinę mokymo programą, kuri yra skirta pradedančiųjų specialistų rengimui. „Su kiekvienu mokiniu dirbame individualiai, jam sukuriamas mokymo planas, tiek teorijos, tiek praktikos dėstytojai skiria savo dėmesį poreikių išaiškinimui ir tikslingam mokymui. Vėliau vykdomas mokymas darbo vietoje pameistrystės forma, kuomet didelę patirtį turintys kvalifikuoti įmonės darbuotojai moko jaunuosius kolegas ir padeda jiems įgyti reikalingų įgūdžių“, pasakoja D.Rimšaitė.

 

Tendencijos rodo, kad inžinerijos specialistų poreikis gamybos sektoriuje ir toliau augs. Vykstant ketvirtajai pramonės revoliucijai inžinerinės profesijos įgauna didesnį prestižą. Pastaraisiais metais kardinaliai pasikeitė mechanikos inžinieriaus darbo vietos vaizdas.

Tepaluotas rankinio valdymo stakles jau senokai pakeitė modernūs programinio valdymo įrenginiai, kuriems diegiamos inovatyvios monitoringo sistemos, valdomos nuotoliniu būdu. Darbo vietose diegiama 5S Sistema, padedanti palaikyti tvarką ir švarą darbo procese. Panašu, kad ateityje programinių įrenginių operatoriai dar daugiau laiko skirs įrenginių programavimui, automatinių sistemų paleidimui bei robotų valdymui. UAB „Baltec CNC Technologies“ siekia kurti modernias darbo vietas, kuriose dirbtų motyvuoti ir kvalifikuoti inžinerijos specialistai. Vien pernai įmonė sukūrė 15 naujų darbo vietų, panašūs skaičiai planuojami ir šiems metams.

Šiuo metu UAB „Baltec CNC Technologies“ įmonėje dirba 135 darbuotojai, didžioji jų dalis – gamybos skyriuje. Modernizuodama savo gamybinę bazę įmonė šiuo metu įgyvendina du iš Europos regioninės plėtros fondo lėšomis finansuojamus projektus: „DPT diegimas inovatyvių produktų gamybai“ ir „Pažangi roboto manipuliatoriaus sistema, skirta CNC apdirbimo centrams (RoboCNC).

Naujų technologinių sprendimų diegimas įmonėje padeda tobulinti gamybinius procesus, pasiūlyti darbuotojams aukštesnės kvalifikacijos darbą su galimybe įgyti naujų praktinių įgūdžių, reikalingų dėl vykstančių automatizavimo ir staitmenizavimo procesų gamybos sektoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA