Planas keičiasi: dviejų įstaigų perkėlimas į Kauną atidėtas | Kas vyksta Kaune

Planas keičiasi: dviejų įstaigų perkėlimas į Kauną atidėtas

BNS 2019/02/13 18:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad į Kauną pirmiausia kelsis tik Žemės ūkio ministerija. Vėliau, papildomai įvertinus perkėlimo poveikį, bus sprendžiama, ar perkelti ir Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) bei Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT).

„Įvykdykime, ministre, tą punktą, kur kalbama apie Žemės ūkio ministerijos perkėlimą, pažiūrėkime, kaip ministerija funkcionuoja, ar yra rezultatas, o apie įstaigas kalbėkime kai įvertinsime rezultatą, pasiektą ministerijos“, – trečiadienį pasitarime sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad perkėlus ministeriją kelis mėnesius bus stebima, ar pasitvirtino prognozės dėl regionų politikos, lėšų sutaupymo, ir jei perkėlimas pasiteisins, bus perkeltos ir ministerijai pavaldžios įstaigos. Jis taip pat pareiškė atsisakantis atlikti nepriklausomą analizę, kurią žadėjo pirmadienį profsąjungoms. Anot ministro, tam nebematoma poreikio.

„Jeigu dabar turėsime išpildymą šito projekto natūra – tai reiškia, ministerija Kaune, ir tada pažiūrime, kaip viskas veikia, tai, manau, kad ir tų nepriklausomų analizių nebereikia, nes akivaizdus bus poveikis“, – sakė ministras. Anot jo, sprendimas atidėti įstaigų perkėlimą priimtas dėl NMA bei NŽT darbuotojų profsąjungų kilusio nepasitenkinimo.

„Tiesiog buvo išgirstas profsąjungų nuogąstavimas, kad nėra aiškų prognozių. Aišku, atsižvelgta, kad NMA yra atsakinga už Europinės paramos mokėjimą, NŽT turi užbaigti žemės reformą, ką privalome padaryti šiais metais. Jos turi svarbius uždavinius, tai svarstyti perkėlimą reikia kai iš tikrųjų įsitikinsime 200 proc., kad sprendimas yra teisingas“, – po pasitarimo žurnalistams sakė G. Surplys.

Pavaldžių įstaigų darbuotojų profsąjungos Vyriausybės sprendimą vertino palankiai, tuo metu ministerijos darbuotojų profsąjunga sako, kad Vyriausybės sprendimui nepritaria ir ketina toliau reikalauti atlikti papildomą nepriklausomą analizę.

„Vertiname blogai, toliau reikalausime, kad būtų padaryta normali sąnaudų ir naudos analizė“, – BNS sakė ministerijos darbuotojų profsąjungos pirmininkė Regina Voverytė.

G. Surplys pripažino nesvarstantis, kad ministerijos perkėlimas galėtų nepasiteisinti. Anot jo, tikėtina, kad galiausiai visos įstaigos bus perkeltos. Žemės ūkio ministerija į Kauną turėtų būti perkelta iki 2020 metų kovo 31 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA