Kaune duris atvėrė subalansuotos mitybos kavinė, kurioje kalorijos skaičiuojamos už jus | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė subalansuotos mitybos kavinė, kurioje kalorijos skaičiuojamos už jus

D. Beržinio nuotr.

„Derinti maisto produktus, neviršyti numatytos dienos kalorijų normos…“, – tokius dietologų patarimus (o gal net ir konkrečius produktų sąrašus) žino kiekvienas kada nors susimąstęs apie sveikesnę mitybą ar figūros dailinimą. Tačiau planas „valgysiu sveikai“ dažnai čia ir pasibaigia: nelieka laiko, žinių ar sąlygų gaminti bei planuoti savo mitybą. „Maisto balansas“ – kavinė, kuri padeda išspręsti amžinąją problemą: sekti savo kalorijas bei vartoti subalansuotą maistą.

[galerija kiek=”8″]

Subalansuotas meniu visai dienai

„Maisto balansas“ nėra naujas vardas – ne vienerius metus subalansuotą dienos mitybą iš „Maisto balanso“ kauniečiai užsisakinėjo į namus ar biurus. „Pastebėję augantį poreikį, nusprendėme atsidurti dar arčiau kliento: suteikti galimybę sveikiems pusryčiams, pietums ar vakarienei jaukioje kavinės aplinkoje, Kauno senamiestyje“, – pasakoja idėjos autorius ir kavinės vadovas Tautvydas Vitunskas.

Sveikai maitintis galima pradėti čia ir dabar: net tiems, kurie niekada nesusidūrė su sveikos mitybos pagrindais, kavinės personalas mielai parekomenduos dienos kalorijų normas ir paaiškins, kaip jų skaičiavimas bei produktų derinimas gali pakeisti savijautą ar net kilogramų skaičių. „Kavinės patiekalai yra ne tik iš suderintų, sveikų produktų, bet ir porcijuoti pagal kalorijas: galima rinktis 300 arba 600 kalorijų patiekalą, atsižvelgiant į jūsų poreikius“, – pasakoja T. Vitunskas.

Tirpsta kilogramai

„Maisto balansą“ dažniausiai išbando tie, kurie ieško sprendimo kaip kontroliuoti savo mitybą, o tam teisingai atlikti neturi laiko ar įgūdžių. „Idėja prasidėjo nuo vieno bičiulio, kuris profesionaliai užsiiminėjo kultūrizmu. Jis puikiai žinojo, ką jam valgyti, kiek kartų per dieną, kokiomis procijomis, tačiau tam įgyvendinti jis neturėjo sąlygų: trūko patirties virtuvėje, nebuvo sąlygų gaminti darbe. Pagalvojome: juk visi susiduria su ta pačia problema! Nusprendėme padėti ją išspręsti“, – šypsosi T. Vitunskas.

Šiandien „Maisto balanso“ virtuvėje taip pat sukasi žmonės, kuriems mityba jau ilgus metus neatsiejama nuo jų gyvenimo būdo. „Net ir aš pats: nors nesu profesionalus sportininkas, tačiau prieš vestuves, valgydamas tik „Maisto balanse“, per 22 mėnesius numečiau 12 kilogramų. Žinoma, derinau mitybą su sportu, tačiau tikrai žinau, kad procese ji turėjo labai didelę įtaką“. T. Vitunskas džiaugiasi, kad rezultatus pastebi ir klientai: viena moteris pasakojo, kad dirba sėdimą darbą, nesportuoja, tačiau, pradėjusi valgyti specialias „Maisto balanso“ porcijas, numetė 8 kilogramus”.

Kasdien kitokie patiekalai

„Maisto balansas taip pat griauna mitą, kad sveikai maitintis yra nuobodu ar neskanu. „Netgi atvirkščiai: mes beveik niekada neturime pasikartojančio meniu. Žinome, kad viena iš kliūčių nusprendusiems maitintis kitaip yra pasikartojantys patiekalai, būtent todėl kasdien siūlome naujus skonius, naujas kombinacijas: atrandame nuostabių dalykų”!, – pasakoja T. Vitunskas. „Taip pat svarbu ne tik rinktis, ką valgai, bet ir kaip reguliariai tu valgai, todėl dirbsime nuo 7.30 ryto iki pat 23 valandos: tam kad klientai galėtų sveikai pradėti ir sveikai užbaigti dieną, o kiekvienam dienos etapui pasiūlymę specialų meniu“. Skubantiems „Maisto balansas“ siūlo porcijas išsinešimui.

Mitybos alternatyvos visiems

Dar vienas išskirtinis „Maisto balanso“ bruožas sveikos mitybos rinkoje – pasiūla visiems. „Suprantame, kad yra daugybė žmonių, kurie svajoja maitintis sveikai, tačiau nenori atsisakyti mėsos – todėl jos tikrai yra mūsų meniu. Tuo pačiu norime skirti dėmesio ir veganams bei vegetarams, tad greitu metu plėsime pasiūlymus jiems. Suprantame ir tuos, kuriem kartais norisi atsipalaiduoti ir pasmaližiauti, todėl nesakome ne saldumynams: rasite čia ir kavos, ir pyragaičių, ar specialių baltyminių rutuliukų, sveikuoliškų keksiukų bei sausainių“.

„Maisto balansą“ rasite Vilniaus g. 35.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA