Tokio žiurkių aktyvumo dar nematė: Eiguliuose baisu net langą praverti | Kas vyksta Kaune

Tokio žiurkių aktyvumo dar nematė: Eiguliuose baisu net langą praverti

Stopkdaras

Panašu, kad šiek tiek atsitraukęs žiemiškas oras privertė iš įvairiausių užkaborių laukan lįsti smailus graužikų snukelius. Kauniečių užfiksuotame vaizdo įraše žiurkė vidury dienos šmirinėja palei langus – skaitytojai sako, kad pastaruoju metu šiuos graužikus pastebi kasdien.

„Štai kaip Eigulių mikrorajone gyvena žmonės, baisu net langą praverti“, – vaizdo įrašą komentavo Erika. „Kas vyksta Kaune“ atsiųstoje medžiagoje matyti, kaip graužikas, galbūt užuodęs kažką valgomo, iš lauko pusės sukiojasi prie buto lango, tarsi ko ieškodamas vikriai užlipa grotomis.

Skaitytoja nurodė, kad žmonių aplinkoje nepageidaujamas graužikas užfiksuotas prie 34-u numeriu Šiaurės prospekte pažymėto dvylikaaukščio, stovinčio ant Ašigalio gatvės kampo.

„Kartais pastebime graužikus rūsyje, bet lauke ir dienos metu anksčiau neteko matyti. Pirmą kartą graužiką lipant sienomis pastebėjome praėjusį ketvirtadienį, dabar su tuo susiduriame kasdien. Mano ir mano vyro manymu, tai žiurkė – per tas kelias dienas teko matyti ir didesnių“, – pasakojo kaunietė.

Įprastai žiurkės laikosi gerai apibrėžto paros ritmo – maitinasi naktį, maistą įsisavina anksti ryte, o šviesiu paros matu ilsisi, tad skaitytojų nusakytas graužikų aktyvumas tikrai stebėtinas.

Beje, Erika pridūrė, kad vaizdo įraše matomas katinas į lauką neleidžiamas ir medžiokle neužsiima, tad neaišku, ką veiktų sugavęs žiurkę. Bent jau šis keturkojis – ne pats geriausias graužikų populiacijos reguliatorius.

[susije_video kurie=””]

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusių metų lapkričio pirmoje pusėje skaitytojai pastebėjo pelę prekybos centre „Molas“. Kauniečiai būgštavo, kad iš pažiūros ligotas gyvūnas gali užkrėsti centro lankytojus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA