Netikėtas M. Puidoko sprendimas išgąsdino R. Karbauskį: įžvelgia sektos įtaką | Kas vyksta Kaune

Netikėtas M. Puidoko sprendimas išgąsdino R. Karbauskį: įžvelgia sektos įtaką

BNS 2019/02/11 15:49
R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako, jog apie kandidatavimą į prezidentus paskelbęs Mindaugas Puidokas negalės likti nei frakcijoje, nei užimamose pareigose Seime. R. Karbauskio teigimu, kauniečio bendražygio jis nebeatpažįsta, o dalyvauti prezidento rinkimuose galėjo stumtelėti „Sirijaus“ sekta.

Taip pat „valstiečių“ lyderis teigia už M. Puidoko paskelbtų ketinimų kandidatuoti į prezidentus matantis „Sirijaus“ bendruomenę. „Mane labai stipriai gąsdina, kad už to kandidatavimo, kuris paskelbtas, yra feisbuko pranešimai žmonių, kurie šneka apie tai, kad čia „dievo apsireiškimas“ ir panašiai. Kiek žinoma, tie žmonės siejami su „Sirijaus“ sekta, feisbuke tai atvirai matosi“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

„Žmogų, kurį pažįstu ketverius metus, aš vargiai atpažįstu. (…) Aš pradedu įtarti, kad juo manipuliuojama gali būti, tai atsitiko viskas per du mėnesius, progresas tos būsenos akivaizdus ir jis plėtojasi“, – sakė „valstiečių“ vadovas.

Parlamentaras M. Puidokas pirmadienį paskelbė sieksiantis dalyvauti prezidento rinkimuose. Jis teigė sustabdantis savo narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje, tačiau liekantis parlamentinėje frakcijoje. Pasak R. Karbauskio, tai yra neįmanoma. LVŽS kandidatu prezidento rinkimuose yra iškėlusi premjerą Saulių Skvernelį.

„Aš esu be galo nustebęs, jei žmogus sąmoningas tuo, ką sako, jis stabdo narystę partijoje, dalyvaus rinkimuose, o po to pasako – aš išliksiu frakcijoje, tai visiškas nesusipratimas, jam, matyt, ant lapelio neparašyta, kad jis negali likti frakcijoje pagal visą logiką“, – sakė LVŽS pirmininkas.

R. Karbauskio teigimu, M. Puidokas neteks ir pareigų parlamente. M. Puidokas yra Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko bei delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkės pavaduotojas.

„Kaip tokioj būsenoj žmogus gali atstovauti frakcijai institucijose, kongresuose, ne, jokiu būdu negali. Akivaizdu, kad tas klausimas bus sprendžiamas. Šioj situacijoj mes tikrai negalim leisti, kad tokioj būsenoj Seimo narys atstovautų Lietuvai“, – sakė R. Karbauskis.

39-erių parlamentaras M. Puidokas teigė sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose priėmęs sulaukęs raginimų kandidatuoti iš visuomenės atstovų. Naujienų portalas 15min.lt yra skelbęs, kad M. Puidokas 2014 metais buvo vienas „Sirijaus centro“ steigėjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA