Žymusis Kauno „superagentas“ atsiėmė už visas niekšybes iškart | Kas vyksta Kaune

Žymusis Kauno „superagentas“ atsiėmė už visas niekšybes iškart

Archyvo / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai patenkino Lietuvos probacijos tarnybos Vilniaus regiono skyriaus prašymą subendrinti žiežmariečiui Mindaugui Kazimierui Naujaniui Kauno apylinkės teismo Kauno ir Kaišiadorių rūmų nuosprendžiais paskirtas bausmes. Vyrui skirta galutinė subendrinta bausmė – terminuotas laisvės atėmimas ir piniginė bauda.

Kaišiadorių rūmų pranešime spaudai primenama, kad M. K. Naujanis Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2018 m. pavasarį buvo nuteistasis už tai, kad disponuodamas padirbtu Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos pažymėjimu apgaulės būdu įgijo Kauno miesto savivaldybei bei Vilniaus miesto savivaldybei priklausančius automobilius, priėmė iš nukentėjusiosios pareiškimą dėl patirtos vagystės, pasikėsino įvykdyti plėšimą.

Už šiuos nusikaltimus teismas jam skyrė terminuotą laisvės atėmimą 3 metams 2 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant 3 metams. Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose 2018 m. vasarą jaunas vyras išgirdo dar vieną nuosprendį dėl smurtavimo prieš savo motiną. Už šį nusikaltimą teismas jam skyrė terminuotą laisvės atėmimą 1 metams 11 mėnesių ir 10 MGL (376,60 eurų) dydžio baudą.

Tuo atveju, kai padarytos kelios nusikalstamos veikos, kaip nurodoma pranešime, teismas paskiria bausmę už kiekvieną nusikalstamą veiką atskirai, po to paskiria galutinę subendrintą bausmę. Skirdamas galutinę subendrintą bausmę, teismas gali bausmes apimti arba visiškai ar iš dalies jas sudėti.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose nagrinėjant Lietuvos probacijos tarnybos Vilniaus regiono skyriaus prašymą dėl bausmių subendrinimo nuteistajam M. K. Naujaniui buvo pritaikytas dalinis bausmių sudėjimo principas, t. y. prie griežčiausios bausmės, paskirtos už vieną iš padarytų nusikalstamų veikų, iš dalies pridedamos švelnesnės bausmės.

„Šiuo atveju prie Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu paskirtos galutinės terminuotos laisvės atėmimo 3 metų 2 mėnesių bausmės, kuri yra griežtesnė, buvo pridėta dalis Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų nuosprendžiu paskirtos galutinės bausmės“, – rašoma teismo nutartyje.

Kaip nutartyje pažymėjo šį prašymą nagrinėjęs teisėjas Arūnas Purvainis, pridedamos bausmės dalis negali būti mažesnė negu minimalus tos bausmės rūšies dydis (minimalus terminuoto laisvės atėmimo bausmės dydis – 3 mėnesiai), dėl to nuteistajam paskirta galutinė subendrinta bausmė – terminuotas laisvės atėmimas 4 metams 9 mėnesiams ir 10 MGL (376,60 eurų) bauda.

Teisėjas taip pat atkreipė dėmesį, kad bendrinant bausmes, bauda į kitos rūšies bausmę negali būti pakeista, todėl į laisvės atėmimo bausmę nekeičiama, dėl to turi būti vykdoma kartu su terminuotu laisvės atėmimu. Nutartis per 7 dienas nuo jos nuorašo įteikimo dienos gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA