Žiaurumui ribų nėra: konteineryje sušalti palikti vos gimę šuniukai | Kas vyksta Kaune

Žiaurumui ribų nėra: konteineryje sušalti palikti vos gimę šuniukai

Rinkos aikštė nuotr.

Kėdainiuose – neįtikėtinas žmonių žiaurumo protrūkis. Šeši maži šuneliai buvo išmesti ir palikti numirti žiemiškame šaltyje.

Maži šuniukai rasti ketvirtadienio pavakarę, Kėdainių miesto A. Kanapinsko gatvėje esančiuose konteineriuose. Juos rado kėdainietė Vaiva Žiupsnytė.

Mergina nedelsiant ėmė gelbėti mirčiai paliktus gyvunėlius. Ji juos nusinešė namo ir ėmė ieškoti pagalbos. Nepavykus susisiekti nei su viena gyvūnų globos organizacija, mergina su šuniukais nuskubėjo pas budinčius veterinarus. Šie pasakė, kad šuniukai neseniai gimę, kad juos reikia nuolat maitinti, šildyti, bet patys šuniukų priglausti neapsiėmė.

Tuomet mergina grįžo namo ir ėmė klausinėti bei ieškoti kėdainiečių pagalbos. Žmonės jai patarė, kaip maitinti mažus šunelius, kaip juos šildyti. Šunelių istorija netruko apskrieti visą Lietuvą.

Buvo atsiradę gerų žmonių, kurie susisiekė su pažįstamais žmonėmis ir Birštone rado maitininčią kalytę, tačiau vėliau paaiškėjo, jog šiuo metu ten siaučia šunų parvovirusas, tad šuniukams vis dar ieškoma maitinanti kalytė Kaune.

Mažyčius šunelius prižiūrėjusi kėdainietė Viktorija Bikelienė penktadienį juos perdavė gyvūnų prieglaudai VšĮ „Penkta koja“.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė galimai šuniukus išmetusius asmenis. Jie gyvena A. Kanapinsko gatvėje. Jų namuose buvo rasti dar trys šuniukai ir jų mama. Šuniukai buvo paimti, jie neabejingų kėdainiečių bus nuvežti į „Penktos kojos“ gyvūnų prieglaudą Kaune. Tikimasi, kad visi šuniukai išgyvens.

Iš pradžių gyvūnų šeimininkai nenorėjo pripažinti, kad tai jų šuniukai, tačiau prispausti įkalčių neturėjo kur dingti. Už žiaurų elgesį su gyvūnais juos išmetusiam asmeniui gresia laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA