Pačiame savivaldos rinkimų įkarštyje Kauno meras suplanavo atostogas | Kas vyksta Kaune

Pačiame savivaldos rinkimų įkarštyje Kauno meras suplanavo atostogas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iki lemiamos savivaldos rinkimų datos lieka vis mažiau laiko agitavimui ir susitikimams su rinkėjais, todėl daugumai kandidatų šios dienos – itin įtemptas ir aktyvus laikas. Tačiau nepanašu, kad rinkiminė kova itin rūpi dabartiniam Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui. Kitą savaitę mero darbotvarkėje numatytos atostogos, o laisvą laiką meras išnaudos ne rinkiminei kovai, o poilsiui. 

Meras ofiacialiai atostogaus nuo ateinančio pirmadienio, vasario 11-osios, o pirmoji darbo diena po atostogų – vasario 18-oji.

Itin apmaudu, kad mero atostogų metu Kaune planuojama surengti dvejus kandidatų į merus ir tarybos narius debatus, kuriuose dabartinis miesto vadovas ir kandidatas artėjančiuose rinkimuose greičiausiai nedalyvaus. Vienus iš debatų ateinantį pirmadienį KTU Auloje Mickevičiaus g. organizuoja visuomeninė organizacija Neo–Lithuania. Iš skelbiamos informacijos aišku, kad organizatoriai informuoti apie tai, kad šiuose debatuose dabartinis Kauno vadovas dalyvauti negalės, nes viešinimo medžiagoje V. Matijošaičio nei portreto, nei pavardės tarp kitų kolegų nėra.

Kitus viešus kandidatų į merus debatus Kaune rengia projekto „Žinau, ką renku“ organizatoriai. Pirminiais duomenimis, buvo numatyta, kad jie vyks ateinantį penktadienį. Šis projektas vyksta visoje Lietuvoje, o kandidatų debatus veda žinomi šalies žurnalistai. Kaune kandidatų diskusiją patikėta pravesti žurnalistui Edmundui Jakilaičiui, kuris ne kartą turėjo galimybę kalbėtis su interviu nemėgstančiu dalyti V. Matijošaičiu.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, projekto organizatoriai jau perkėlė debatus į vasario 17-ąją, sekmadienį. Galimai debatų laikas keičiamas dėl V. Matijošaičio atostogų planų ir galimybės spėti sudalyvauti diskusijoje.

Vienas iš kandidatų į merus, dabartinis Kauno vicemeras Simonas Kairys, atstovaujantis LR Liberalų sąjūdžiui, sako, kad jo darbotvarkėje iki pat agitacinio periodo pabaigos užimti beveik visi vakarai ir poilsio dienos. Ne pirmus metus rinkimuose dalyvaujantis politikas atkreipia dėmesį, kad šiemet labai daug renginių organizuojama pakankamai vėlai, todėl dubliuojasi datos, tenka vienur atšaukti dalyvavimą ar net pačius renginius, kad būtų galima sudalyvauti kituose.

„Mano vertinimu, VRK finansuojamų debatų datos turėjo būti paskelbtos ženkliai anksčiau, nes būtent jos dabar įneša daugiausiai sumaišties į mūsų darbotvarkes“, – apgailestauja politikas. Paklaustas, kaip vertina dabartinio miesto vadovo pasyvų dalyvavimą vykstančioje rinkimų kovoje, S. Kairys siūlo daugiau kalbėti ne apie asmenybes, o apie idėjas. „Man svarbiausia, ką aš pats pasakysiu apie Kauną ir ką žmonės išgirs. Į tai ir orientuojuos“, – sako S. Kairys.

Tačiau nusivylimo, kad netenka akis į akį debatuoti su V. Matijošaičiu neslepia kita kandidatė į merus – Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Jurgita Šiugždinienė.

„Savo pasiūlymuose miestui kalbu apie Kauno ateitį. Apie tai norėčiau diskutuoti su visais kandidatais. Jeigu dabartinis meras ir toliau nedalyvaus debatuose, labiausiai liks nuskriausti miestiečiai, nes būtent jiems skirti šie renginiai“, – įsitikinusi J. Šiugždinienė. Politikė prisipažįsta sulaukianti pasiūlymų ignoruoti debatus, kuriuose nėra visų kandidatų į merus. „Iš pagarbos rinkėjams stengsiuosi atvykti į visas laidas ir diskusijas į kurias esu kviečiama“, – savo poziciją išsako kandidatė.

Viso kovo 3-iąją vyksiančiuose tiesioginiuose mero rinkimuose dėl Kauno mero posto susigrums 7-ni kandidatai. Be „Vieningo Kauno“ lyderio dabartinio mero V. Matijošaičio, vicemero liberalo S. Kairio ir  konservatorės J. Šiugždinienės, rinkėjų teismui siūlomi dar keturi asmenys. Lietuvos centro partija rinkti Kauno mere siūlo pedagogę Rūta Andriuškevičienę. Lietuvos socialdemokratų partija iškėlė advokato Gintaro Černiausko kandidatūrą, Darbo partija – Martino Maulės, o partija Tvarka ir teisingumas – buvusio Šiaulių rajono tarybos nario – Antano Navakausko .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA