Alkoholio išvežiotojui atsirūgo: konfiskuotos kelios dešimtys svaigiųjų gėrimų | Kas vyksta Kaune

Alkoholio išvežiotojui atsirūgo: konfiskuotos kelios dešimtys svaigiųjų gėrimų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai vasario 7 dieną vykdė prevencinę priemonę Kauno mieste, kurios metu tikrino, kaip laikomasi Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo normų, reglamentuojančių prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimus. Taip pat tikrinta turima informacija apie galimai vykdomą nelegalią prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Prevencinės priemonės metu buvo tikrinamos ne tik prekybos vietos, prekiaujančios alkoholiu, bet tikrinta ir elektroninėje erdvėje skelbiama informacija apie nelegaliai vykdomą išvežiojamąją prekybą alkoholiu. Atlikus kontrolinį pirkimą buvo nustatytas atvejis, kai asmuo, kuris viename socialiniame tinkle skelbė informaciją apie parduodamą alkoholį, vykdė išvežiojamąją prekybą alkoholiu.

Pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 127 str., dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla. Paimta daugiau nei 70 vnt. įvairių alkoholinių gėrimų su Lietuvos Respublikos, Lenkijos Respublikos, Italijos banderolėmis.

Prevencinės priemonės metu taip pat atlikti patikrinimai prie penkių alkoholiu prekiaujančių vietų, pažeidimų nenustatyta. Policija primena, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 val. ir nuo 20 val., o sekmadieniais – iki 10 val. ir nuo 15 val. užtraukia baudą nuo 14 iki 30 eurų.

Tokio ir panašaus pobūdžio prevencinės priemonės bus vykdomos ir ateityje. Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA