Nuo ramentų iki ypatingų treniruočių – ligą įveikusi trenerė kviečia gelbėtis judėjimu | Kas vyksta Kaune

Nuo ramentų iki ypatingų treniruočių – ligą įveikusi trenerė kviečia gelbėtis judėjimu

D. Beržinio nuotr.

10 metų – tiek laiko profesionali fitneso trenerė Dovilė Mickūnienė kovoja su autoimunine sąnarių liga, reumatoidiniu artritu. „Buvo etapas, kai gydytojai prognozavo gyvenimą neįgaliojo vežimėlyje“, – prisimena moteris, kuri šiandien ne tik vėl stovi ant kojų, bet ir aktyviai sportuoja bei tam įkvepia daugybę kitų moterų, lankančių treniruotes „Harmoningo kūno studijoje“.

[galerija kiek=”8″]

„Judėk arba protezuok“

„Nuo 18-kos metų žinojau, kad mano gyvenimas ir darbas bus susiję su judėjimu – neįsivaizdavau savęs sėdinčios ofise“, – šypsosi D. Mickūnienė. Svajonės išsipildė: moteris įgijo magistro laipsnį Lietuvos sporto universitete, dirbo trenere viename populiariausių Kauno sporto klubų, o sukaupusi patirties nusprendė atidaryti ir savo sporto klubą.

„Viskas buvo puiku, tačiau ėmiau jausti sąnarių skausmus. Domėjausi jų priežastimi, tačiau šia tema Lietuvoje labai trūko ir vis dar trūksta informacijos, todėl kurį laiką net nežinojau, kaip toliau elgtis. Ligos eiga buvo nebūdinga: kitimai prasidėjo ne nuo smulkiųjų sąnarių, kaip įprasta reumatoidinio artrito atveju, bet nuo stambiųjų, todėl prireikė nemažai laiko išsiaiškinti tikslią diagnozę. Kentėdama vis didesnį skausmą toliau vedžiau treniruotes, kol vieną dieną supratau, kad nebegaliu. Netrukus nebegalėjau ne tik sportuoti, bet ir pasirūpinti verslu, šeima ar savimi: teko naudoti ir ramentus, ir vežimėlį, kenčiau baisius skausmus, nepadėdavo net vaistai. Gydytojai rekomendavo protezuoti klubo sąnarį… Tačiau šioje istorijos vietoje pamaniau: ką dar galiu padaryti, kad to išvengčiau?“.

Kitoks požiūris į sportą

Supratusi, kad liga griauna jos gyvenimą, D. Mickūnienė nusprendė padaryti viską, kad sau padėtų. „Nuo tradicinės iki netradicinės medicinos, nuo įvairiausių mitybos būdų iki naujausių mokslo išradimų – išbandžiau daugybę metodų. Kai kurie padėjo, kai kurie – tik pakenkė, todėl išmokau atsirinkti, o svarbiausia – ypatingai įsiklausyti į savo kūną. Pradėjau atlikti po vieną, antrą, trečią tikslingą judesį, analizavau save: kiekvieną raumenį, kiekvieną sąnarį. Dirbau su savimi kasdien ir taip po truputį vėl atsistojau. Ir net pradėjau sportuoti. Tik šį kartą kitaip – su daug didesne meile ir dėmesiu savo kūnui. Sukauptos žinios padėjo ne tik sveikatai (šiandien moters liga nustojusi progresuoti), bet ir įkvėpė naujoms idėjoms apie kūno stiprinimą, efektyvesnį bet kokių fizinių tikslų siekimą.

„Dabar, kai sunkiausias metas jau praeityje, noriu pasidalinti savo žiniomis su kitais“, – apie nueitą kelią ir atrastą pašaukimą pasakoja jauna moteris.

Tikslas – rasti klientui tinkamiausią kelią

„Į kiekvieną klientę žiūriu individualiai. „Harmoningo kūno studijos“ tikslas – judėti sveikai ir pasiekti norimų rezultatų taikant konkrečiai jums sukurtą programą, kurią nuolatos tobulinu: po treniruotės ieškau naujų sprendimų literatūroje, daug kalbuosi, analizuoju. Tam turime visas galimybes, nes treniruotes vedu vienam arba tik trims žmonėms vienu metu. Kadangi moterų bei merginų norai ir galimybės labai skirtingi, net šias trijų žmonių grupeles dėlioju pagal poreikius: pavyzdžiui, norinčioms labiau išsikrauti vedu vieną treniruotę, turinčioms stuburo problemų ar tik pradedančioms judėti – dar kitokias. Daug dėmesio skiriame kūno paruošimui: tai apšilimas, tempimai. Iš kiekvienos metodikos pasiimame tai, kas tinkamiausia: ar tai būtų pilatesas, ar kalanetika, ar kitos mokyklos. Tikslas: sąmoningai viską atlikti, pamilti judesį ir pasiekti norimų rezultatų.

Jaustis kaip namie

Ypatingas noras padėti jaučiasi ne tik matant žibančias trenerės akis. Visas „Harmoningo kūno studijos“ konceptas dažnai prasideda nuo pokalbio su arbata jaukioje svetainėje.

„Kartais žmonės nustemba, kad studija įsikūrusi daugiabutyje, tartum didelio buto erdvėje. Tačiau mes to ir siekėme – kad jie jaustųsi jaukiai, kaip namie. Jokių registratūrų, jokio triukšmo, jokio skubėjimo ar spaudimo. Privatumas, kamerinė aplinka ir arbatos puodelis“.

„Harmoningo kūno studija“ norinčių pradėti keisti savo gyvenimą jau dabar laukia Baltų pr. 57. Prieš atvykstant trenerė rekomenduoja parašyti jai žinutę „Facebook“ studijos paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA