Kauno radijo stotis atvirai tyčiojosi iš garliaviškių: ar tai normalu? | Kas vyksta Kaune

Kauno radijo stotis atvirai tyčiojosi iš garliaviškių: ar tai normalu?

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienį į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi abstulbę Garliavos gyventojai. Šiandien radijo stoties „Tau“ tiesioginio eterio metu, sako jie, išgirdo galimai užslėptą pašaipą ir kritiką garliaviškiams. „Ar normalu, kai regioninė radijo stotis kalba apie kažkokius stereotipus, teigdami, jog Garliavos gyventojai – „kitokie“ žmonės?“, – nuostabos neslepia gyventojai.

Žinutė apie dienos temos diskusiją „Garliava. Tai vietovė ar reiškinys?“ pirmiausiai pasklido radijo stoties „Tau“ profilyje socialiniame tinkle „Facebook“. O vėliau esą startavo ir tiesioginio eterio metu, kur garliaviškiai taip pat buvo traktuojami kaip „kitokie“ žmonės.

„Žurnalistė ištarė frazę: kaip Kaune turime Vilijampolę, taip Kauno rajone yra Garliava. O gal jūs lankėtės Garliavoje ir pakeitėt apie ją nuomuonę? Kaip vertinate ten gyvenančiuosius „garliavinius“? Buvo galima išgirsti ir jos pasisakymų, jog Garliava yra „kitas kraštas“ ir „diagnozė“. Tai mums pasirodė lyg sumenkinimas“, – neslepia Pakaunės gyventojai.

Pasak garliaviškių, radijo klausytojų skambučių šia tema sulaukta nebuvo, tačiau net ir tada radijo laidos vedėja esą nesutriko ir kalbėjo įvairius išgalvotus dalykus apie Garliavą. „Po pertraukos laidos vedėja netgi prisipažino: mes šiandien dienos temoje bandome pašiepti Garliavą. Kas čia per klausimai? Ką ši stotis norėjo tuo pasakyti? Atrodytų, jog mes, ten gyvennatieji, esame atsilikę, nenormalūs ir turėtumėme gėdytis, kad gyvename Garliavoje? Tai yra visiškos patyčios!“, – piktinasi Garliavos gyventojai.

Kai paskaitėme klausytojų atsiliepimus apie šią radijo stotį ir paklausėme bukų sms žaidimų apie tai, kokia ledo būsena ir pamatėme, jog niekas nesiryžta atsakyti į pateiktus klausimus, visa tai rodo „įspūdingą“ radijo stoties „Tau“ lygį, – kritikos strėlių negailėjo garliaviškiai.

Dėkojame skaitytojams, kad dalijatės aktualijomis Kauno mieste ir jo apskrityje. Jei norite mums pranešti naujieną, rašykite el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt arba susisiekite socialinio tinklo „Facebook“ profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA