Kauno pareigūnų sustabdytas vairuotojas nurūko gerti alaus | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnų sustabdytas vairuotojas nurūko gerti alaus

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Trečiadienio vakarą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai Europos prospekte tikrino, ar vairuotojai sėda prie vairo būdami blaivūs. Reido metu blaivumas patikrintas 700 automobilių vairuotojų, o vienas vyras, pričiuptas išgėręs, policininkus sugalvojo apsukti aplink pirštą.

Kaip informuojama Kauno apskrities VPK pranešime, vasario 6 d. tikrinant, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, buvo nustatyti 4 pažeidimai. Užfiksuotas vienas vairuotojas, besinaudojęs mobiliojo ryšio telefonu be laisvų rankų įrangos ir vienas vyras, važiavęs automobiliu be valstybinių numerių.

Priemonės metu dviem vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,07 prom ir 0,58 prom. Tiesa, antrasis vairuotojas ketino kiek pagudrauti. Bekontakčiu alkoholio matuokliu nustačius, kad sustabdyto automobilio vairuotojas yra vartojęs alkoholio, šis nepakluso pareigūnų reikalavimui važiuoti į automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje jam turėjo būti nustatytas tikslus girtumo laipsnis.

Vyras nuvažiavo į netoliese esančią kavinę ir ten įsigijęs alaus bandė įtikinti pareigūnus, kad vartojo alkoholį jau baigęs vairuoti transporto priemonę. Vyras jau ketino paragauti alkoholio, tačiau dėl operatyvių pareigūnų veiksmų to padaryti nepavyko – vyrui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,58 prom.). Kiek vėliau užfiksuotas dar vienas vairuotojas, kuris buvo vartojęs alkoholio, tačiau alkoholio norma neviršijo leistinos normos.

Pareigūnai primena, kad vairuotojai, sėsdami prie vairo neblaivūs, rizikuoja savo bei kitų eismo dalyvių sveikata bei gyvybe. Taip pat už vairavimą neblaiviam, kuomet nustatomas lengvas girtumo laipsnis, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d. gresia bauda iki 450 eurų bei teisės vairuoti atėmimas iki pusantrų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA