Gripas trauktis neketina: epidemija skelbiama Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Gripas trauktis neketina: epidemija skelbiama Kauno rajone

BNS 2019/02/06 10:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gripo epidemiją paskelbė Kauno rajonas, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Iš viso epidemija paskelbta jau 26-ose iš 60 Lietuvos savivaldybių, Kauno miestą gripas užklupo vieną pirmųjų – čia epidemija paskelbta sausio 22 d.

Centro duomenimis, praeitą savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis buvo 178,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Didžiausias sergamumas – Alytaus apskrityje, mažiausias – Utenos apskrityje. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) pirmadienį pranešė, kad nuo gripo mirė jau 12 žmonių, o 470 gydomi ligoninėse.

Švietimo ministerijos duomenimis, karantinas įvestas 127 šalies mokyklose iš 1088. Vasario 1 d. pamokos nevyko 17-oje iš 63 Kauno ugdymo įstaigų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kaune gripo epidemija paskelbta sausio 22 d. Savivaldybių atstovai BNS patvirtino, kad epidemija po Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijų skelbiama nuo antradienio.

Gripo epidemijos metu rekomenduojama saugotis peršalimo ir sergančiųjų, vengti kontakto, dažnai plauti rankas, gerai vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas.

Taip pat rekomenduojama vengti masinių susibūrimo vietų, nesant būtinybei nesinaudoti viešuoju transportu, pasirinkti individualias laisvalaikio praleidimo priemones.

Gyventojai raginami rinktis žiemai tinkamus drabužius bei apavą, daugiau būti gryname ore, o sergančiuosius pagal galimybes izoliuoti nuo sveikųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA