Šalies vadovė atsisakė skirti I. Gudžiūnaitę aplinkos ministre | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovė atsisakė skirti I. Gudžiūnaitę aplinkos ministre

BNS 2019/02/06 11:11
LRPK / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisakė skirti socialdarbietę Irmą Gudžiūnaitę aplinkos ministre, trečiadienį pranešė šalies vadovės spaudos tarnyba. Po susitikimo su politike šalies vadovei pasirodė, kad I. Gudžiūnaitei trūksta patirties ir kompetencijos užimti šias pareigas.

„I. Gudžiūnaitė, pasak prezidentės, veržli ir perspektyvi jauna politikė, tačiau neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos“, – teigiama pranešime.

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Aplinkos ministerijai tenka labai platus atsakomybių spektras – nuo atliekų tvarkymo ir vandenvalos iki miškų apsaugos, statybų ir renovacijos, klimato kaitos ir Astravo elektrinės klausimų.

„Todėl prezidentė kviečia premjerą vadovauti šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato“, – teigia Prezidentūra.

Premjeras Saulius Skvernelis šiuo metu teisingumo viceministrės pareigas einančios I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres pasiūlė praėjusią savaitę.

Trisdešimtmetė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė anksčiau buvo teisingumo atašė Lietuvos atstovybėje Europos Sąjungoje, dirbo Teisingumo ministerijoje. Šiuo metu ji įrašyta pirmoji socdarbiečių sąraše rinkimuose į Vilniaus savivaldybę.

Aplinkos ministro postas laisvas nuo praėjusių metų gruodžio, kai premjeras S. Skvernelis iš pareigų atstatydino aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA