Kauno senamiestyje jau yra keturkojų aukų: įspėja apie mirtiną pavojų | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiestyje jau yra keturkojų aukų: įspėja apie mirtiną pavojų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi sunerimę kauniečiai. Pasak jų, senamiestyje vedžiojamiems ar tiesiog vaikštantiems šunims gali grėsti pavojus. Esą jau užfiksuotos ir pirmosios aukos – tris keturkojus mirtinai nutrenkė elektros srovė.

„Gyvename pačiame Kauno centre, Laisvės alėjoje. Tad dažnai su augintiniu einame pasivaikščioti senamiesčiu iki Santakos parko. Per pastaruosius kelis mėnesius iš šunų šeimininkų ne kartą teko išgirsti įspėjimą nevesti keturkojų prie Vilniaus gatvėje esančių apšvietimo stulpų, nes šaligatviais, greta jų, teka elektros srovė“, – pasakoja skaitytojai.

Kauniečiai teigia pastebėję ir minėta gatve eiti paniškai bijančius šunis bei šeimininkus, teigiančius, jog jų augintinį kartą jau „pakratė“.

„Baiminamės, nes mažesnį šunelį elektros srovė gali nutrenkti ir mirtinai. Deja, pastarasis atvejis visai neseniai jau nutiko. Apie nelaimę paskalbta vienoje socialinio tinklo „Facebook“ Kauno augintinių šeimininkų grupėje. Manome, jog dėl panašių įvykių tikimybės turėtų būti įspėtas kiekvienas keturkojį turintis šeimininkas, kad istorija nepasikartotų“, – teigia pilietiški skaitytojai.

Įrašas socialiniame tinkle „Facebook“ / Fiksuotas ekrano vaizdas nuotr.

Anot jų, žmonės, apie problemą pranešę bendrovei „Kauno gatvių apšvietimas“, nesulaukė jokio atsakymo.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė „Kauno gatvių apšvietimo” direktorius Petras Švažas, gavus informaciją iš kauniečių apie galimą elektros nuotėkį, nedelsiant pradėta visų Vilniaus gatvės šviestuvų patikra.

„Šviestuvų stulpų patikros darbus baigsime dar šią savaitę“, – žadėjo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA