E. Kručinskienės ir ją filmavusio vyro akistata teisme: jis žadėjo mane primušti | Kas vyksta Kaune

E. Kručinskienės ir ją filmavusio vyro akistata teisme: jis žadėjo mane primušti

delfi.lt 2019/02/06 19:15
Delfi.lt nuotr.

Eglė Kručinskienė atvyko į pirmąjį teismo posėdį dėl smurto prieš savo vaiką. Čia susitiko su vyru, kuris užfiksavo garsiai viešojoje erdvė nuskambėjusį įvykį. Tiesa, pirmasis posėdis turėjo įvykti prieš mėnesį, tačiau dėl mįslingų aplinkybių bylos nagrinėjimas pradėtas tik trečiadienį.

[galerija kiek=”4″]

Tuo metu įtariamoji nepasirodė posėdyje neatvykimą motyvuodama negavusi kvietimo.

Teismo atstovai tvirtino, kad įtariamoji piktybiškai ignoravo teismo kvietimą kelis kartus pristatinėjusį pašto darbuotoją.

Kaip bebūtų, trečiadienį E. Kručinskienė pirmą kartą stojo prieš teismą. Moteris kaltinama viešosios tvarkos pažeidimu bei fizinio skausmo mažamečiui sukėlimu.

Po neatvykimo į posėdį Kauno apylinkės teismas nutarė Eglę Kručinskienę atvesdinti, tiesa, to daryti neprireikė, moteris į teismą atėjo pati. Eglės sutuoktinis Gintaras liko namuose su vaikais.

„Mums paskambino iš policijos ir pasakė, kad nori mus atvežti į teismą. Mes atsakėme, kad mums nėra poreikio, mes patys gavome kvietimą, laiką, mūsų advokatai gavo kvietimus, su policija nėra sunku susitarti.

Jaudinuosi, žinoma, nors aš savo kaltės nejaučiu šitame reikale. Aš atlikau savo pareigą, aš saugojau ir gelbėjau vaiką iš pavojaus. Aš vaiko nesužalojau nei truputėlio, ekspertai tai patvirtino. Mano vaikas liko saugus, bet nukentėjo visą mūsų šeima. Tegul teismas sprendžia“, – prieš teismą kalbėjo E. Kručinskienė.

Pirmojo posėdžio metu Eglei teko akis į akį susidurti su ją filmavusiu ir policiją iškvietusiu vyru. Pagrindinis liudytojas byloje prieš posėdį su žiniasklaida bendrauti kategoriškai atsisakė.

„Neturiu jam ką pasakyti. Mūsų nuotaikos buvo skirtingos, jis vaikščiojo romantiškai, o aš gelbėjau vaiką. Mūsų nuotaikos buvo skirtingos, dėl to tas konfliktas ir gavosi. Aš sudrumsčiau to žmogaus romantiką“, – ironiškai apie ją filmavusį vyrą kalbėjo E. Kručinskienė.

Moteris teisme dar kartą prisiminė tą lemtingą situaciją ir tikino, kad ją filmavęs vyras pats elgėsi grubiai ir jo filmuotoje medžiagoje viskas yra užfiksuota.

„Jis žadėjo mane primušti, tai kalbėjo prie vaikų, atsakiau, kad iškviesiu jam policiją, o jis iškvietė policiją man. Aš surašiau pareiškimą apie tą įvykį, tačiau tuo metu aplink nebuvo jokių liudininkų. Nors jo įraše nėra nufilmuota, kad aš kažką vaikui esu padariusi, o įrašyti jo žodžiai, kurie yra labai agresyvūs. Kai apie tai papasakojau vyrui, jis negalėjo patikėti, kad praeivis taip įžūliai ir agresyviai kalbėjo. Vaikai iki šiol prisimena tą vyrą, kuris tada filmavo mus su telefonu”, – prieš teismą kalbėjo E. Kručinskienė.

Prieš teismą kalbinti kiti liudytojai žurnalistams pasakojo visą situaciją matę nuo pradžių iki galo. Romualdas ir Lina teigė, kad įtariamoji, jų manymu, nieko blogo vaikui nepadarė.

Tą dieną Panemunės šile, kaip tyčia, buvo labai daug dviratininkų. Tos moters (E. Kručinskienės – DELFI) vaikas bėgo link to tako, o mama tiesiog norėjo jį sudrausminti vaiką, kad šis nebėgtų link dviračių tako, nieko blogo tame neįžvelgėme“, – pasakojo skandalu virtusio įvykio tapę liudytojai.

Teismo procesas vyksta už uždarų durų. Į procesą buvo iškviestas vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovas. Vyksta liudytojų apklausa.

DELFI primena, Eglės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai… vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką.

Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės. Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams. Galiausiai abu vaikai buvo grąžinti tėvams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA