Rinkimų į miesto tarybą sąraše – net trys Matijošaičiai | Kas vyksta Kaune

Rinkimų į miesto tarybą sąraše – net trys Matijošaičiai

Šarūnas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Praeitą penktadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) paskelbtuose savivaldos rinkimų sąrašuose – net trijų Matijošaičių – Visvaldo, Dainiaus ir Šarūno pavardės. Visi jie – visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ kandidatai kovo 3-iąją vyksiančiuose miesto savivaldybės tarybos rinkimuose.

Praėjusiuose tarybos rinkimuose 2015-aisiais kandidatavo Visvaldas Matijošaitis ir jo sūnus Dainius. Abu Matijošaičiai pateko į tarybą, o V. Matijošaitis užtikrintai laimėjo ir pirmuosius tiesioginius mero rinkimus. Šių metų rinkimų sąraše pirmuoju numeriu daugiamandatėje apygardoje į tarybos narius kandidatuojantis V. Matijošaitis bus renkamas ir vienmandačių apygardų sąraše, tiksliau, bus renkamas meru. Be V. Matijošaičio į Kauno miesto mero postą pretenduoja dar 6 kandidatai.

Naujiena, kad šių metų rinkimuose prie tėvo ir jaunesnio brolio, kuris kandidatuoja aštuntuoju numeriu, prisijungė ir „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis. Pastarasis iki šiol nuo politikos laikėsi atokiau, tačiau bandys šiemet bandys laimėti rinkimus būdamas judėjimo „Vieningas Kaunas“ sąrašo dešimtojoje pozicijoje.

„Savivaldos rinkimuose su „Vieningo Kauno“ komanda dalyvauju, nes noriu prisidėti prie pastarojo meto darbų tęstinumo Kaune, esu gimęs ir augęs Kaune ir tikrai nesiruošiu emigruoti, todėl man rūpi miesto ateitis ir jei galiu prisidėti su patirtim, įgyta versle – tą ir norėčiau padaryti“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ savo apsprendimą dalyvauti savivaldos rinkimuose argumentavo Š. Matijošaitis.

Vyro vertinimu, šiuo metu Kaune nuveikta nemažai darbų gerinant miesto valdymą, modernizuojant visą infrastruktūrą, pritraukiant stambių investicijų bei didinant miesto bendrą patrauklumą. „Tačiau ketveri metai nėra pakankamai ilgas laiko tarpas – per juos nemažai nuveikta, tačiau nemažai dar reikia ir nuveikti bei tęsti pradėtus darbus“, – apie galimai tėvo pradėtų darbų tąsą užsimena sūnus, kuriam tapęs meru V. Matijošaitis perdavė verslo valdymą.

Tapęs politiku, Š. Matijošaitis kol kas neketina atsisakyti dalyvavimo versle. „Kalbant apie verslo valdymą, niekas nesikeičia, ir toliau planuoju vadovauti „Vičiūnų grupei“, – portalui komentavo jis.

1957 m. gimusiam V. Matijošaičiui šiemet sukaks 62-ji. Jis yra našlys, dviejų, drauge su juo į politiką sukančių sūnų tėvas. Šarūnas gimęs 1981-aisiais, Dainius – 1985 m., visi gyvena Kaune.

Iš viso Kauno miesto taryboje yra 41 narys (su meru), iš kurių 17-ka praeitoje kadencijoje išrinkta po „Vieningo Kauno“ vėliava.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA