G. Nausėdos komandą pasirinkęs buvęs Kauno vicemeras: mūsų šeima būtų balsavusi už jus | Kas vyksta Kaune

G. Nausėdos komandą pasirinkęs buvęs Kauno vicemeras: mūsų šeima būtų balsavusi už jus

delfi.lt 2019/02/05 11:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kandidatas į prezidentus Gitanas atidarė savo rinkiminį štabą ir komandą, kurį jį lydės rinkiminiu laikotarpiu.

Tarp komandos narių – ir buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis. G. Nausėdos štabo vadovė Algė Budrytė suteikė jam politinio technologo titulą komandoje.

P.Mačiulis yra dirbęs Kauno m. vicemeru Visvaldo Matijošaičio komandoje. Jis iš darbo savivaldybėje ir „Vieningo Kauno“ pasitraukė, nusprendęs remti prezidento kampanijoje Vygaudą Ušacką, kuris negavęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų paramos pasitraukė iš rinkiminės kovos, primena DELFI.

P. Mačiulis G. Nausėdos rinkimų štabe kuria politinės kampanijos strategiją.

„Man P. Mačiulis nėra politinis technologas iš V. Matijošaičio komandos. Tai yra šiuo metu laisvas žmogus, galintis rinktis tą komandą, kuri jam yra priimtina. Man labai didelį įspūdį padarė Povilo žodžiai, kad net, jeigu nebūtumėte manęs pakvietęs į komandą, aš ir mano šeima būtų balsavę už Jus po to, kai pasitraukė ponas Ušackas.

Tai man yra žmogaus moralinis imperatyvas, kuris man yra svarbus. Be abejo man yra svarbus ir Povilo profesionalumas, kurį jis sukaupė dirbdamas įvairius darbus, taip pat ir organizuodamas rinkimus, kadangi tam tikros praktinės patirties čia tikrai reikia“, – sakė G. Nausėda.

Pats įneš didžiausią leistiną pinigų sumą

G. Nausėda savo rinkiminei kampanijai finansuoti planuoja skirti didžiausią leistiną pinigų sumą – 17,7 tūkst. eurų.

„Taip – tikrai aš įnešiu maksimumą, tiek santaupų aš galėsiu skirti šiam tikslui, esu sukaupęs per ilgus savo profesijos darbo metus. Kas kitas, jeigu ne pats kandidatas turi demonstruoti maksimalų atsidavimą tikslui ir šiuo požiūriu negailėti ne tik energijos, bet ir finansinių išteklių, juolab, kad partijų parama mes nesinaudosime ir telksime lėšas patys“, – sakė G. Nausėda.

Kandidatas nesureikšmina to, kad negali gauti piniginės paramos iš kokios nors politinės partijos.

„Aš laikau, kur kas didesniu privalumu tai, kad esu laisvas,niekam neįsipareigojęs žmogus ir galiu laisvai kalbėtis su visais Lietuvos žmonėmis, nepriklausomai nuo jų politinių pažiūrų – priklausomybės arba nepriklausomybės partijai. Tai man balanso lėkštutėje reiškia kur kas daugiau nei galimybė didelę sumą gauti iš konkrečios partijos“, – sakė G. Nausėda.

Kandidatas tarp didesne suma jo kampaniją parėmusių asmenų įvardijo Stasys Vaiciukevičių, o kitų asmenų neprisiminė.

Paklausus apie tai, ar jį remtų buvusi darbovietė – SEB bankas, jis priminė, kad juridiniai asmenys paramos teikti negali, o fiziniai asmenys iš tos įstaigos jo dar nerėmė.
„O ką aš galiu pasakyti, ar jie neturi teisės paremti? Jeigu jie sugalvotų paremti tai jie paremtų kaip buvę kolegos, kurie mane prisimena kaip kolegą, ir, tikiuosi, nelabai blogai prisimena, nes stengiausi palaikyti draugiškus santykius su visais žmonėmis . LR įstatymai leistų jiems tokią paramą suteikti. Ar ją priimtume? Šiuo metu nematau prasmės atsakinėti, nes tokios paramos nebuvo“, – sakė G. Nausėda.

Jis nebuvo linkęs priimti paramos iš tų asmenų, kurie turi reputacinių problemų.

„Be abejo, mes stebėsime ar pinigai ateina iš žmonių, kurių reputaciniai dalykai nekelia abejonių. (…) Reikia tai daryti, nes kitaip galimi reputaciniai nuostoliai, o mes reputaciją saugome labiausiai“, – sakė G. Nausėda.

Pristatė savo komandą

Už komunikaciją G. Nausėdos štabe atsakingas – ryšių su visuomene konsultantas Aistis Zabarauskas, jam talkina projektų vadovė Sofija Armoškaitė. Iždininkė – vyr. apskaitininkė Vilma Gražulevičienė. Regionų tinklo vadovė Lina Svidinskaitė kuruoja savanorius ir regionų koordinatorius Lietuvoje, vizitus bei renginius šalyje ir užsienyje organizuoja Ieva Ulčickaitė, prieš tai aštuonerius metus dirbusi ES reikalų koordinavimo srityje, reklamos projektų vadovė – Daiva Mačėnaitė.

Štabo komandoje taip pat dirba Jolita ir Danas Azikejevai, Liutauras Galinis, Gerda Gintautė, Vaiva Bradulskienė.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį visuomenei buvo pristatyta Politinė taryba – patariamasis komandos dėmuo. Patarėjų gretos toliau auga: prie jau pristatytos komandos prisijungė aktorius Juozas Budraitis, kompozitorius Faustas Latėnas, režisierius Petras Mendeika, kultūros istorikė Sonata Šulcė, režisierius Arūnas Matelis, fizikas, habilituotas mokslų daktaras Ferdinandas Vaitiekūnas, politinių reformų strategas Aivaras Abromavičius.

G. Nausėdai rinkiminės kampanijos metu padės viešųjų ryšių bendrovė „Idea Prima“.

Pristatė rinkiminį šūkį

G. Nausėda į rinkimus eina su šūkiu „Visas jėgas Lietuvai!“.

„Prieš kelias dienas įsijungė simbolinis atgalinio skaičiavimo laikrodis – iki Prezidento rinkimų liko mažiau nei šimtas dienų. Tai reiškia, kad politinio gyvenimo temperatūra kils. Per šį laikotarpį mūsų visų laukia svarbi užduotis – nesileisti supriešinamiems, neprarasti orientyro politinių skandalų spektaklyje ir prisiminti – kaip bendruomenė sėkmingai gyvenome tuomet, kai mokėjome tarpusavyje susitarti. Tą padaryti mes turime galios ir dabar. Todėl kampanijos šūkiu su komanda išrinkome tokį, kuris sako, kad pats atiduosiu visas jėgas, kaip nepriklausomas kandidatas kviesiu kalbėtis visas Lietuvos jėgas ir raginsiu kitus skirti visas savo jėgas Lietuvai, ypač kai sprendžiame, kokios valstybės norime – gebančios susitarti ar primetančios valią“, – pranešime spaudai cituojamas G. Nausėda.

Pagal visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ sausio 15-26 dienomis atliktos duomenis, reitingų lyderių trijulė atrodo taip: ekonomistas Gitanas Nausėda – 26,7 proc., I. Šimonytė – 19 proc., premjeras S. Skvernelis – 16,5 proc. Maždaug prieš savaitę buvo paskelbta „Vilmorus“ apklausa, kur S. Skvernelis aplenkė I. Šimonytę.

Sausio 11-20 dienomis atliktos apklausos duomenimis, už G.Nausėdą balsuotų 23,3 proc. (23,4 proc. gruodį), už S.Skvernelį – 16,9 proc. (10,6 proc. gruodį), už konservatorių iškeltą I.Šimonytę – 16 proc. (19,8 proc. gruodį) respondentų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA