Gausaus sniego Laisvės alėjoje neatlaikė liepa: iš naujo vertins Kauno medžius | Kas vyksta Kaune

Gausaus sniego Laisvės alėjoje neatlaikė liepa: iš naujo vertins Kauno medžius

Kaunas.lt nuotr.

Pirmadienį priešpiet Laisvės alėjoje nuvirtęs medis užtvėrė praėjimą ir tik laimingo atsitiktinumo dėka nesužalojo praeivių. Paaiškėjo, kad sena liepa netoli fontano ir buvusio „Merkurijaus“ teritorijos nulūžo, nes medis iš vidaus buvo visiškai išpuvęs, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Ties Laisvės alėjos 58-uoju namu ant pėsčiųjų tako užvirtusi liepa suknežino statybinę tinklinę tvorą, juosiančią čia vykdomos rekonstrukcijos darbų aikštelę. Laimė, tuo metu čia nebuvo žmonių.

Incidento vietą apžiūrėję specialistai konstatavo, kad medis buvo visiškai susenęs ir iš vidaus smarkiai paveiktas puvinio. Šiuo metu jokie darbai šioje vietoje nevyko. Be to, statybvietėje dirbantys „Kauno tiltų“ ir „Autokaustos“ darbininkai visus medžius nuo pažeidimų saugojo apjuosdami jų kamienus lentomis.

„Aiškiai matyti, kad medis tiesiog nulūžo kiek aukščiau virš šaknų. Tai rodo, kad jis buvo visiškai sunykęs. Iš naujo įvertinsime visus Laisvės alėjoje esančius medžius, kad ateityje užbėgtume tokiems įvykiams už akių“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak jos, čia būtinas ir visuomenės supratimas, kad seni ir pavojingi medžiai Laisvės alėjoje, kaip ir kitose miesto erdvėse, privalo būti pakeisti naujomis, gyvybingomis bei tvirtomis liepomis, pritaikytomis augti miesto sąlygomis.

Istoriniais duomenimis, liepos Laisvės alėjoje pradėtos sodinti dar 1851 metais, tačiau šis maždaug 55 cm skersmens medis čia galėjo augti apie 80-90 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA