Kaune – atvira diskusija dėl centrinio pašto išsaugojimo ir ateities | Kas vyksta Kaune

Kaune – atvira diskusija dėl centrinio pašto išsaugojimo ir ateities

D. Beržinio nuotr.

Šiandien, vasario 4 d., 14 val., restorane „Miesto sodas“ (Laisvės al. 93) valstybės institucijų, atstovai, aktyvūs kauniečiai, architektai, istorikai ir kultūros lauko atstovai diskutuos dėl Kauno centrinio pašto išsaugojimo ir galimos paskirties.

Diskutuoti su Kauno miesto kultūros bendruomene paskatino pastarųjų savaičių įvykiai, kuomet dėl ilgus metus trunkančio aplaidaus institucinio požiūrio nukentėjo vienas unikaliausių Kauno tarpukario modernizmo pastatų.

Iniciatyvinė grupė inicijavo peticiją „Už Kauno centrinio pašto išsaugojimą”, kurią per savaitę pasirašė daugiau nei 2900 žmonių.

Tik pradėjus rinkti parašus po šia peticija į situaciją pradėjo reaguoti Kauno miesto savivaldybė ir Susiekimo ministerija, ėmę kalbėti apie priemones paštui išsaugoti.

Renginio metu bus ieškomq sprendimų ir sutarimo dėl artimiausio plano ir neatidėliotinų veiksmų, siekiant pritaikyti ir įgalinti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą pretenduojantį objektą. Iškilo grėsmė, kad šis pastatas gali būti neįtrauktas kaip kandidatas į pasaulio paveldo elito sąrašą.

Diskusijos pabaigoje atsakingų institucijų atstovams bus įteikta peticija su visuomenės valia ir įpareigojimu imtis atsakomybės už tolimesnį pastato likimą.

Diskusiją organizuoja Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) Kauno skyrius. Dalyvaus susisiekimo viceministras Paulius Martinkus, AB „Lietuvos paštas“ direktorė Asta Sungailienė, Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininkė Evelina Karalevičienė, Kultūros ministerijos ir Kultūros paveldo departamento atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA