Prastos naujienos buvusiam žalgiriečiui: pradėtas ikiteisminis tyrimas | Kas vyksta Kaune

Prastos naujienos buvusiam žalgiriečiui: pradėtas ikiteisminis tyrimas

DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ dublerių ir pagrindinei komandai 2010-2015 m. priklausiusio Vaido Kariniausko vargai dėl nesąžiningų varžybų tik prasideda. Gynėjas dėl sausio pabaigoje kilusio lažybų skandalo buvo priverstas iš Panevėžio „Lietkabelio“ keltis į Graikiją, o pirmadienį policija pradėjo dar ir ikiteisminį tyrimą.

Kaip pranešė Kauno policija, vasario 4 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto bandymo paveikti sąžiningą profesionalių sporto varžybų eigą arba varžybų rezultatą.

Šių metų sausio 24 d. policijai pateikta informacija apie įtartinus statymus ir galimą manipuliavimą sporto varžybomis. V. Kariniauskas sausio 23 d. vykusiose krepšinio varžybose įtariamas tyčia pelnęs mažai taškų, o su juo galimai susiję asmenys, atlikę statymus lažybų punktuose, iš to galėjo pasipelnyti.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182-1 str. 1 d. Tam, kuris manipuliavimo sporto varžybomis, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.
Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Kaip sausio 28 d. skelbė DELFI, tuoj po FIBA Čempionų lygos susitikimo su Dižono komanda, „Lietkabelis“ suspendavo V. Kariniauska. Nors krepšininkas kaltinimus neigė, klubas iš lažybų bendrovių esą gavo pagrįstų pranešimų apie 25-erių 198 cm ūgio krepšininkui palankius statymus.

Skelbta, jog įtarimų sukėlė statymai dėl maksimalios V. Kariniausko įmestos taškų sumos sausio 23 d. vykusiame susitikime. Tąsyk gynėjas pelnė vos 2 taškus, nors įprastai jo rezultatyvumo vidurkis šiame turnyre siekia 9 taškus. Dižone Panevėžio komanda pralaimėjo 91:99 ir prarado šansus patekti į kitą etapą – tikslą tose rungtynėse pasiekė vos 1 iš 6 gynėjo metimų iš žaidimo.

Sausio 31 d. pranešta, kad „Žalgirio“ sistemoje ne vienerius metus praleidęs krepšininkas karjerą tęsti aukščiausiame Graikijos divizione žaidžiančiame „Kymis“ klube, kuriame rungtyniavo 2015-2016 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA