Darbo pokalbis Kaune jauną moterį paliko be žado | Kas vyksta Kaune

Darbo pokalbis Kaune jauną moterį paliko be žado

delfi.lt 2019/02/02 12:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Esu dviejų vaikų mama, mažylei sulaukus dvejų metukų, išleidau į vaikų darželį ir pradėjau ieškoti naujo darbo. Užsiregistravau darbo paieškų agentūroje. Pirmo vizito metu skubiai užpildėme trūkstamus duomenis, nes jau buvau prisiregistravusi elektroniniu būdu, konsultantė labai skubėjo ir paskyrė kito susitikimo datą.

Atėjau sutartu laiku, paklausė, kaip man sekasi, kokiais būdais ieškau darbo, truputį pasikalbėjome ir sako: aš jums parodysiu keletą darbo skelbimų.

Sakau gerai, parodykite. Pasiūlė vaikų žaidimo kambaryje po kelias valandas vakarais ir savaitgaliais padirbėti už minimalų atlygį. Klausiu gal kažką galima geriau, juk turiu bakalauro ir magistro išsilavinimą, turiu apie 10 metų darbo patirtį. Na gerai sako, žiūrėkime toliau. Įrankių nuomos punkte už 350 eurų atlygį. Sakau, jūs gal juokaujate, manau aš tikrai rasiu geriau apmokamą darbą.

Atsisuko konsultantė į mane ir sako: „Bet jūs mane supraskite, jūs esate nepatrauklus darbuotojas, jūs turite mažą vaiką, jūs negalite atsiduoti darbui, jūs turite atsiduoti vaikui. Vaikas juk sirgs, turėsite būti namuose.“

Sakau, vaikas ne problema, turi tėtį, turime kas gali prižiūrėti, aš noriu eiti į darbą dirbti ir užsidirbti.

Tai jūs taip sugebėkite paaiškinti savo naujam darbdaviui – jei norite užsidirbti, jums reikia ateiti į darbą valanda anksčiau ir išeiti iš darbo valanda vėliau. Jūs to negalite, esate reikalinga savo mažam vaikui.

Jau tikrai šis pokalbis mane kažkaip pradėjo ne tik nervinti, bet jau ir liūdinti, aš jai sakau, gal jau galiu eiti?

Atsakė, taip, galite, ir jei jūs nerasite darbo iki lapkričio mėnesio, nusiteikite visą žiemą sėdėti namuose, nes vėliau tikrai nebebus tiek darbo skelbimų. Padėkojau, atsistojau ir išėjau. Jaučiausi stipriai nemotyvuota darbo paieškai.

Nesuprantama darbuotojos motyvacija, kuri neatsakingai kalba darbdavių vardu. Skausmingai menkina mamas, auginančias vaikus. Mano nuomone, tokios darbuotojos turėtų sau ieškotis darbo, nes negali padėti kitiems. Labai skaudu, kad tai vyksta Kaune, kur šeima ir gyvena.

Norėčiau išgirsti ir Jūsų nuomonę.

Čia pateikiama skaitytojo nuomonė. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia dalintis ir reikšti savo nuomonę.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA