Kaune dėl gripo uždaryta daugiausia mokyklų | Kas vyksta Kaune

Kaune dėl gripo uždaryta daugiausia mokyklų

BNS 2019/02/01 18:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl gripo epidemijos šalyje karantinas paskelbtas 154 mokyklose iš 1088, daugiausia ugdymo įstaigų pamokų nevykdė Kauno mieste. Tiesa, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija informuoja, kad kai kurios mokyklos pirmadienį jau planuoja veikti.

„Kai kurios mokyklos karantiną užbaigti ketina jau pirmadienį, tačiau kitos planuoja nedirbti dar visą kitą savaitę“, – penktadienį BNS sakė ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė.

Kaune penktadienį pamokos nevyko 17 mokyklų, Kėdainių rajone – 15, Panevėžyje – 14, Jonavos rajone – 13, Vilniuje – 12, Lazdijų rajone – 11, Trakų rajone – 10, Alytuje ir Ukmergės rajone – po 9, Prienų rajone – 8.

Karantinas paprastai trunka nuo penkių iki dešimties dienų, tuomet nei sergantys, nei sveiki vaikai į mokyklas neina. Mokytojai tuo laiku dirba, bet nebūtinai mokyklose.

Jeigu vaikas serga ir dėl to negali eiti į mokyklą, tėvams gali būti išduodami nedarbingumo pažymėjimai. Slaugant vaiką iki 14 metų, tėvams nedarbingumas gali būti išduotas ne ilgiau kaip 14 dienų. Tačiau jeigu vaikas neserga, tėvai patys turės pasirūpinti vaiko priežiūra namuose.

„Variantai tokie patys, kaip ir per atostogas – bandyti tartis su darbdaviu ar nuotoliniu būdu dirbti. Kartais seneliai pagloboja, čia susitarimo reikalas. Kai būna šalta, tada tėvai gali atvežti vaikus į mokyklas, tačiau ne karantino atveju“, – teigė N. Barauskienė.

Gripo epidemija penktadienį buvo paskelbta 19 iš 60 savivaldybių. Gripas šiemet nusinešė 10 žmonių gyvybes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA