Ketvirtajame kėlinyje pergalę paleidęs „Žalgiris“ nusileido „Chimki“ komandai (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Ketvirtajame kėlinyje pergalę paleidęs „Žalgiris“ nusileido „Chimki“ komandai (atnaujinta)

delfi.lt 2019/01/31 19:01
DELFI nuotr.

Vis toliau nuo Eurolygos atkrintamųjų varžybų tolsta Kauno „Žalgiris“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai penktadienį išvykoje po itin prasto paskutinio kėlinio 64:74 (17:19, 20:17, 19:11, 8:27) nusileido Rimo Kurtinaičio treniruojamiems Maskvos srities „Chimki“ krepšininkams. Lietuvos čempionams tai jau šešta nesėkmė per pastarąsias 7 rungtynes.

„Chimki“ šovė į priekį po dviejų tritaškių iš eilės (10:4), tačiau pagirtinai dėl atšokusių kamuolių puolime kovoję žalgiriečiai greitai išlygino žaidimą.

Antrojo kėlinio pradžioje Edgaras Ulanovas tritaškiu išlygino rezultatą, o Marius Grigonis kitu tolimu šūviu išvedė „Žalgirį“ į priekį 23:25. Aikštės šeimininkų komandoje atsiradus „x“ faktoriui Jegorui Vialcevui Maskvos srities ekipai vėl pavyko susigrąžinti iniciatyvą.

Gana prastai – vos 37 proc. taiklumu – pirmoje dvikovos dalyje dvitaškius metę Lietuvos čempionai vis dėlto sugebėjo įpusėjus rungtynėms persverti rezultatą savo naudai 36:37.

Po pertraukos žalgiriečių puolimo mašiną ėmėsi sukti Deono Thompsono ir Brandono Davieso tandemas. Po Artūro Milaknio ir Nate’o Wolterso tritaškių svečiai įgijo 8 taškų pranašumą (41:49), o baigiantis kėliniui skirtumą dar padidino iki 9 taškų – 47:56.

Ketvirtame kėlinyje savo šou pradėjo „Chimki“ legionierius Tony Crockeris. Po jo dviejų tritaškių ir taiklių baudų metimų aikštės šeimininkai vėl išsiveržė į priekį 59:58.

„Žalgiriui“ savo puolimo nepavyko įsiūbuoti, o Jordano Mickey ir Malcolmo Thomo pabaigoje traukiamas „Chimki“ triumfavo 74:64. Paskutinį kėlinį Lietuvos čempionams pavyko pelnyti vos 8 taškus.

Pirmose tarpusavio rungtynėse šį sezoną Kaune Maskvos srities klubas šventė pergalę minimalia persvara 84:83.

Kitą savaitę Š. Jasikevičiaus auklėtinių laukia trečios rungtynės svečiuose iš eilės. Šįkart Lietuvos čempionai vasario 7 dieną susigrums su „Barcelona“.

Artimiausios rungtynės Kaune vyks vasario 22 dieną – su Podgoricos „Budočnost“ komanda. Su pastarąja R. Kurtinaičio treniruojamas „Chimki“ žais išvykoje vasario 7 dieną.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA