Lenkas į Lietuvą atvažiavo ne tik apsipirkti: kavinių lankytojai pasigedo tūkstančių | Kas vyksta Kaune

Lenkas į Lietuvą atvažiavo ne tik apsipirkti: kavinių lankytojai pasigedo tūkstančių

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ne tik lietuviai vyksta į Lenkiją apsipirkti, tačiau ir pas mus atvyksta svečios šalies pirkėjų. Tiesa, vienam Lenkijos piliečiui praėjusių metų kovo 1-ąją, atvykusiam į Lietuvą nusipirkti vaikiškų prekių, šis apsilankymas vien apsipirkimu nesibaigė – 55 metų vyras į gimtąją šalį nusprendė grįžti ne tik su naujais pirkiniais.

2018 m. kovo 1 d. apie 11.00 val. Kaune, V. Krėvės pr. esančioje kavinėje, iš vyro striukės kišenėje buvusios piniginės buvo slapta ištraukta 2500 eurų įvairiomis kupiūromis.

Tais pačiais metais lapkričio mėnesį, toje pačioje kavinėje, iš vyro, gimusio 1985 m., striukėje, vidinėje kišenėje buvusios piniginės, pagrobti 1500 eurų įvairiomis kupiūromis. Bendrai šių abiejų vagysčių metu buvo pasisavinti 4 000 eurų.

Pilietiškų gyventojų, kurie kreipėsi vos pastebėję nusikaltimą bei pareigūnų operatyvaus darbo dėka, surinkus ir išanalizavus visą reikšmingą tyrimui informaciją, netrukus buvo nustatytas ir pats vagystes įvykdęs asmuo.

Nukentėję vyriškiai ne iš karto suvokė, jog yra apvogti – tik po kurio laiko suprasdavo, kad neteko didelės pinigų sumos. Iš vyrų piniginių pagrobtus pinigus Lenkijos pilietis išleido savo asmeninėms reikmėms.

Pareigūnams identifikavus vagystes vykdžiusį asmenį ir nustačius, kad būtent tas pats asmuo kavinėje du kartus apvogė kavinės lankytojus, jis gailėjosi bei tyrimo eigoje žalą abiem nukentėjusiesiems atlygino pilnai.

Kauno apskr. VPK Kauno mieto Dainavos policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą dėl dviejų įvykdytų svetimo turto vagysčių ir byla buvo perduota Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorei K. Mockienei procesiniam sprendimui priimti.

Tyrimui vadovavusi prokurorė, vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksu, šių metų sausio 23 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų prašė užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu ir už įvykdytas veikas Lenkijos piliečiui skirti piniginę baudą.

Asmenis, taip pat nukentėjusius nuo šio vyro, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonu 8 37 303 890 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA