Kauno kriminalistai prigriebė vagių gaują: siautėjo visame mieste ir rajone | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai prigriebė vagių gaują: siautėjo visame mieste ir rajone

Kauno apskrities VPK nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Teisėsaugos rankose – keturi jauni vyrai, vagystėmis skersai išilgai „matavę“ Kauną ir Kauno rajoną. Ne kartą teisti asmenys dalį grobio jau buvo realizavę lombarduose, įtariamųjų situacijos negerina ir pareigūnų rastos narkotinės medžiagos.

Kauno kriminalistai atlikdami ikiteisminį tyrimą, pradėtą dar 2018 m., nustatė ir sulaikė keturis asmenis, kurie įtariami Kauno mieste bei rajone ne tik praėjusiais, bet ir šiais metais įvykdytomis vagystėmis iš gyvenamųjų namų. Vien dabar vyrai įtariami įvykdę mažiausiai aštuonias vagystes.

Kaip skelbiama Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime, 2018 m. gruodžio 12 d. pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Kauno rajone, Babtų seniūnijoje esančiame Vosiškių kaime įvykdytos vagystės. Sekdami karštais pėdsakais, tą pačią dieną policijos pareigūnai sulaikė du šia vagyste įtariamus Kauno miesto gyventojus.

Tęsiant tyrimą, gavus duomenų apie dar vieną asmenį, galimai dalyvavusį vykdant minėtą vagystę, sausio 24 d. buvo sulaikytas 26 metų amžiaus kaunietis kartu su 2001 m. gimusiu, du kartus dėl plėšimų teistu kauniečiu, kurie 2019 m. kartu vykdė vagystes iš gyvenamųjų namų Aleksoto ir Žemųjų Šančių mikrorajonuose.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę kratas pas įtariamuosius, rado ir išėmė galimai vogtus daiktus: auksinius juvelyrinius dirbinius, laikrodžius, televizorių, alkoholinius gėrimus, žaidimų konsolę. Pas asmenis galimai rastos ir narkotinės medžiagos.

Policijos pareigūnai, turėdami duomenų, jog vyrai vogtus auksinius juvelyrinius dirbinius galėjo priduoti į lombardus, patikrino keletą Kaune esančių lombardų, kuriuose rasta ir išimta dar keletas auksinių juvelyrinių dirbinių.

Toliau tęsiant tyrimą, nustatyta, jog vienas iš įtariamųjų 2019 m. galimai įvykdė dar 4 vagystes iš Aukštųjų Šančių ir Panemunės mikrorajonuose esančių gyvenamųjų namų. Įtariama, jog 26 metų kaunietis, kuris jau 5 kartus teistas už analogiškas nusikalstamas veikas, šiais metais taip pat įvykdė vagystę iš automobilio Šilainių mikrorajone.

Visiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. asmenims, įvykdžiusiems šią nusikalstamą veiką, gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities policijos pareigūnai kviečia atsiliepti asmenis, atpažįstančius savo daiktus ar žinančius, kam jie priklauso. Žmonės kviečiami kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu (8 37) 30 30 78 arba (8 37) 30 34 50.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA