A. Kavaliauskas jau treniruojasi, bet kūnas siunčia signalus | Kas vyksta Kaune

A. Kavaliauskas jau treniruojasi, bet kūnas siunčia signalus

delfi.lt 2019/01/30 20:46
R. Tenio nuotr.

Su komanda trečiadienio rytą į Rusiją išvykęs Antanas Kavaliauskas gūžčiojo pečiais paklaustas apie galimybę padėti ekipai svarbiame mūšyje siekiant revanšo – sveikata dar ne auksinė. Stebėti kovojančius komandos draugus iš šalies jau pabodo, bet ar būtų naudingas ant parketo, nuspręs Šarūnas Jasikevičius.

Aukštaūgis paskutinį kartą prakaitą Eurolygos rungtynėse braukė dar prieš didžiąsias metų šventes: gruodžio 21-ąją, kai „Žalgiris“ Kaune įveikė Tel Avivo „Maccabi“.

Sausio pradžioje Kaune vidurio puolėjui buvo atlikta pilvo sienos operacija.

Antanas jau treniravosi su ekipa antradienį. Aukštaūgis liko nustebęs kūno signalais po fizinio krūvio.

„Dar tikrai reikia laiko, kad visiškai būčiau pasiruošęs kovai. Prabėgau keturis kartus pirmyn ir atgal per aikštę ir uždusau. Tokia ir savijauta“, – sakė „Žalgirio“ bokštas.

Anot A. Kavaliausko, reabilitacija pavyko sėkmingiau nei tikėtasi.

„Manėme, kad prireiks keturių, o dabar teprabėgo trys savaitės“, – šyptelėjo vidurio puolėjas.

Tiesa, pats krepšininkas nesiryžo prognozuoti, ar ketvirtadienį galės padėti ekipai siekti revanšo už nesėkmę pirmame rate: Kaune pralaimėta 83:84.

„Reikėtų to trenerio laukti. Galiu pasakyti, kad iš šono tikrai nebuvo lengva stebėti kovojančius vyrus“, – teigė A. Kavaliauskas.

Praėjusią savaitę Georgą Bartzoką trenerio poste pakeitęs Rimas Kurtinaitis su savo auklėtiniais namie 60:71 nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai.

Paklaustas, ar „Žalgirio“ strategų štabui lengviau nuspėti pažįstamo trenerio veiksmus, braižą, A. Kavaliauskas susimąstė.

„Rimas – geras strategas, kai kurie deriniai paimti iš praėjusių metų. Gynyba tapo agresyvesnė, greičiau bėga į kontratakas nei prie Bartzoko. Žaidimo stilius keičiasi.

Kalbant apie varžovų netektis, žinoma, be lyderio Aleksejaus Švedo keičiasi ekipa. Gal „Chimki“ sieks labiau paruošti, apgalvoti savo metimus, kuriuos anksčiau A. Švedas laisvai mesdavo ir pataikydavo.

Iš naujo trenerio galime tikėtis naujovių“, – prognozavo A. Kavaliauskas.

Kitą savaitę Š. Jasikevičiaus auklėtinių laukia trečios rungtynės svečiuose iš eilės. Šįkart Lietuvos čempionai vasario 7 dieną susigrums su „Barcelona“.

Artimiausios rungtynės Kaune vyks vasario 22 dieną – su Podgoricos „Budočnost“ komanda.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA