Darbai pajudėjo: vietoje „vaiduoklio“ miesto centre iškils didžiausias viešbutis Kaune | Kas vyksta Kaune

Darbai pajudėjo: vietoje „vaiduoklio“ miesto centre iškils didžiausias viešbutis Kaune

D. Beržinio nuotr.

Neseniai buvusio prekybos ir pramogų centro „Sostinė“ prieigose prasidėjęs bruzdesys įsibėgėja. Atitvėrus statybvietę ir Maironio gatvėje pakeitus automobilių parkavimo tvarką, pastatas pradėtas griauti. Kaip nurodo darbus atliekanti statybos kompanija „Mitnija“, užsakovas į projektą investuos daugiau kaip 8 mln. eurų.

Maironio gatve „Sostinės“ pusėje pėdinantys kauniečiai jau kurį laiką „atsitrenkia“ į tvorą ir yra priversti traukti į kitą pusę, čia visus metus nebus galima statyti automobilių, o praėjimas į vidinį kiemą taip pat uždarytas.

Pastarosiomis dienomis darbininkai griauti pastatą ėmė iš peties: gatvėje pradėjo rikiuotis statybinė technika, šalimais – augti metalo laužo krūva, fasade atvertos skylės, ardomos vidinės objekto erdvės.

Planuoja apsisukti per pusantrų metų

„Mitnijos“ pranešime skelbiama, kad naujasis trijų žvaigždučių viešbutis iškils vietoje kelerius metus neveikiančio prekybos ir pramogų centro „Sostinė“. Daugiau nei 5,8 tūkst. kv. m šešių aukštų pastate bus įrengti 175 kambariai, kiekviename aukšte – po 23 standartinius, 9 standartinius dviviečius, 2 nestandartinius ir 1 netipinį kambarį.

Planuojama įrengti 30 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę – pridūrus 14 vietų vidiniame pastato kieme, iš viso viešbutis turės 44 vietas automobiliui pastatyti. „Mitnija“ teigia, kad tai bus didžiausias viešbutis Kaune ir pirmasis „Moxy“ prekės ženklo viešbutis Baltijos šalyse – ką tik pradėtus darbus planuojama baigti 2020 m. balandį.

„Sostinės“ vietoje bus statomas pirmasis Baltijos šalyse „Moxy“ viešbutis / „Mitnijos“ nuotr.

„Moxy“ Kaune plėtoja nekilnojamojo turto investicijų bendrovė „Tala LT“ – su ja „Mitnija“ pasirašė daugiau nei 8 mln. vertės statybų sutartį. Būsimas viešbučio operatorius – bendrovė „Apex Alliance Hotel Management“, praeitais metais atidariusi pirmąjį Lietuvoje „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“.

Išskirtiniai architektūros ir interjero sprendimai

„Moxy“, naujas tūkstantmečio kartos keliautojams skirtas „Marriott“ prekės ženklas, debiutavo 2014 m. Milane, Italijoje. „Tai modernūs naujos kartos keliautojui pritaikyti butiko stiliaus viešbučiai. „Moxy“ viešbučio Kaune interjeras taip pat išsiskirs linksmais, gyvais jaunimo skoniui pritaikytais interjero sprendimais“, – tvirtinama „Mitnijos“ pranešime.

Klientus čia pasitiks grafičiais, piešiniais ir nuotraukomis dekoruotos laisvalaikio zonos, modernūs minimalistiniai baldai, specialus apšvietimas ir kitos šiuolaikiškam, gyvam viešbučiui būtinos interjero detalės. Be to, svečių registracija vyks naujojo viešbučio bare, kuris veiks ir kaip registratūra.

Viešbučio pastatas Kaune išsiskirs moderniais architektūros, statybos sprendimais. Kraštinės pastato sienos bus lenktos – užapvalintam kampui išgauti statybininkai naudos specialius klojinius. Projekte naudojama išsikišusi pastato konstrukcija sudarys įspūdį, kad dalis pastato nuo antrojo aukšto tarsi ore – tai esą gana sudėtingas ir retai naudojamas technologinis sprendimas.

Pranešime skaičiuojama, kad 2018 m. pabaigoje pasaulyje veikė 30 „Moxy“ viešbučių, daugiausia JAV ir Vakarų Europoje, dar 85 viešbučiai šiuo metu statomi. Tuo metu Kaune registruota „Mitnija“ yra didžiausia statybos kompanija Lietuvoje – neaudituotais duomenimis, pernai bendrovė gavo daugiau nei 100 mln. eurų pajamų, joje dirba daugiau nei 330 darbuotojų, įvairūs nekilnojamojo turto ir infrastruktūros projektai įgyvendinami Latvijos ir Jungtinės Karalystės rinkose.

Koją pakišo nepatyrę valdytojai ir vieta

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2003 m. rugsėjį duris atvėrusi „Sostinė“ jos užsakovui „SEB lizingui“ atsiėjo apie 13 mln. litų. Kaip skelbta tuomet platintame pranešime spaudai, iki žiemos ten jau veikė apie 15 įvairių prekių parduotuvių, 8 takelių boulingo klubas, penkių nacionalinių virtuvių maitinimo įstaigos ir 200 žmonių talpinantis sporto baras. Vidutinė vieno kvadratinio metro ploto nuomos kaina prieš 15 metų čia siekė 60 litų.

Visgi verslas ėjosi ne taip, kaip tikėtasi – 2013-ųjų rugsėjį, nuomininkams išsilaksčius, lrytas.lt rašė, kad jaunų „Sostinės“ vadovų komandai trūko patirties, todėl centras neišsilaikė rinkoje ir sunyko.

Projekto autorius Gintautas Natkevičius, kuris suprojektavo ir „Moxy“, anuomet spėjo, kad ištuštėjimą lėmė pastato atstumas nuo pagrindinio Laisvės alėjos praeivių srauto bei patekimas į vertikalėje išsidėsčiusias paslaugų vietas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA