Kauno medikai mažamečiui diagnozavo pavojingo meningokoko atvejį | Kas vyksta Kaune

Kauno medikai mažamečiui diagnozavo pavojingo meningokoko atvejį

Asociatyvi / Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Į Kauno klinikinę ligoninę iš Prienų atvežtas sunkios būklės 4 metų berniukas, kuriam iškart diagnozuotas pavojingas gyvybei meningokokas. Būklę medikams pavyko stabilizuoti nepraėjus nė parai.

Berniukas atvežtas pirmadienį iš Prienų, kur medikai įtarė pavojingą ligą ir nusiuntė vaiką su tėvais į Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyviosios terapijos skyrių.

Jo vedėjas Darius Varaškevičius sakė, kad berniukas atvežtas stipriai karščiuojantis su 40 laipsnių temperatūra, jo oda buvo papilkėjusi, išberta krūtinė ir pilvas. „Iškart įtarėme meningokoką ir skubiai pradėjome taikyti intensyvią terapiją. Ši bakterija pavojinga tuo, kad labai greitai išplinta ir paveikia organizmą, svarbi yra kiekviena minutė, – pasakojo D.Varaškevičius. – Laimei, šiuo atveju ligą pavyko sustabdyti ir vaiko būklė stabilizavosi nepraėjus nė parai.“

Šiuo metu berniukas jau gydomas Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų I skyriuje. Jam dar diagnozuotas meningogkoko sukeltas meningitas. Paciento būklė stabili, pavojaus gyvybei nėra, rašoma pranešime spaudai.

Meningogkoko infekciją sukelia bakterijos, kurių yra daugiau nei dešimt tipų. Meningokokinė infekcija yra pavojinga įvairaus amžiaus žmonėms, tačiau dažniausiai ja serga vaikai iki 5 metų amžiaus. Pavojus susirgti yra ir kitiems: esant susirgimams virusinėmis respiracinėmis infekcijomis, nusilpus imunitetui, stresui ir kita.

Ankstyvieji meningokokinės ligos požymiai panašūs į peršalimo ligų: karščiavimas, galvos skausmas, šaltkrėtis, sprando raumenų sustingimas, vėmimas. Ligai progresuojant ligos eiga sunkėja – išryškėja odos bėrimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA