Jaunas mamas kviečia išmokti kurti grožį | Kas vyksta Kaune

Jaunas mamas kviečia išmokti kurti grožį

Organizatorių nuotr.

Sausio ir vasario mėnesį Kauno kolegijos menų ir ugdymo fakulteto dirbtuvėse šviečia langai – čia vyksta ekonomiškai neaktyvioms jaunoms mamoms iki 39 metų skirti mokymai „Kuriame grožį“.

[galerija kiek=”4″]

Motinystės atostogose esančios mamos iš Žaliakalnio seniūnijos gali sužinoti apie stiklo suvenyrų kūrimą, dekoratyvųjį vėlimą, batiką, odos meną, keramiką.

Užsiėmimų „Kuriame grožį“ tikslas – padėti Kaune gyvenančioms ir mažus vaikus auginančioms mamoms iki 39 metų įgyti žinių, kartu praleisti laiką, galbūt įgyti naują hobį ar profesiją, ir taip tapti ekonomiškai aktyviomis.

Tai – dalis Kauno kolegijos ir viešosios įstaigos „Gražinkime Kauną“ socialinio projekto „Medžio talka: profesiniai įgūdžiai ir motyvacija ekonomiškai neaktyviam Žaliakalnio jaunimui“. Jie sausio ir vasario mėnesį vyksta nuo 10 val. ryto pirmadieniais, antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais.

Užsiėmimų metu veikia ir vaikų kampelis, mažyliais pasirūpinti pasiruošusios Menų ir ugdymo fakulteto specialistės.

„Žaliakalnis – senas amatų centras. Šiais užsiėmimais siekiame ne tik „pažadinti“ namuose užsisėdėjusias vaikelius auginančias mamytes, bet ir jas įkvėpti pagalvoti apie naujus užsiėmimus, galbūt – ir naują gyvenimo kryptį darbe. O pavasarį užsiėmimus skirsime tiems žaliakalniečiams, kurie ne tik nedirba, bet ir neužsiregistravę Užimtumo tarnyboje”, – sako projekto organizatoriai, ir primena, kad prisijungti jaunoms kaunietėms mamoms dar ne vėlu.

Projektas vykdomas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę 08.6.1-ESFA-V-911 „Vietos plėtros strategijų įgyvendinimas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA