Istoriniame name atidaryta kavinė – jau tapo studentų pamėgta susitikimų vieta | Kas vyksta Kaune

Istoriniame name atidaryta kavinė – jau tapo studentų pamėgta susitikimų vieta

R. Tenio nuotr.

Ambasados, valstybinės įstaigos, puošnūs gyvenamieji namai ir net du universitetai: jau tarpukariu kvartalas aplink Gedimino ir K. Donelaičio gatves buvo vadinamas dar viena miesto arterija, kuriai skirtas ypatingas ne tik verslininkų, bet ir geriausių architektų dėmesys. Šiandien į šią vietą sugrįžta gyvenimas: Gedimino ir K. Donelaičio gatvių sankryžoje naują gyvybę vitrinose įžiebė kavos mėgėjų jau įvertinta „Caif Cafe“.

Atgaivino seną studentišką tradiciją

Vos įėjus į „Caif Cafe“, lankytojus pasitinka siena su namą projektavusio architekto Arno Funko portretu ir autentišku namo brėžiniu. „Jūs esate name, kurį 1932 suprojektavo architektas Arnas Funkas – vienas ryškiausių lietuviškojo modernizmo atstovų <…> XX a. pradžioje čia buvo įsikūrusi kavinė „Studentai”, nuo 1967 iki 2004 m. veikė savaitraščio „Nemunas“ redakcija“, – apie namo istoriją pasakoja ir šalia esantis užrašas.

„Ieškodami vietos šiai „Caif Cafe“, be abejo, įvertinome namą supančių gatvių istoriją bei grožį, tačiau labiausiai nudžiugome sužinoję, kad šiame nuostabiame name prieš maždaug 100 metų pradėjo veikti ir studentiška kavinė. Tai labai atitinka mūsų filosofiją, nes būtent studentai sudaro didžiąją dalį „Caif Cafe“ lankytojų. Nuolatos galvojame, kaip sukurti ne tik jiems jaukiausią atmosferą, bet ir visas sąlygas: mokytis, dirbti, bendrauti“, – pasakoja „Caif Cafe“ atstovė Kamilė Krasnickaitė.

„Caif Cafe“ / R. Tenio nuotr.

Ji džiaugiasi, kad jau dabar „Caif Cafe“ atrado visai šalia esančių KTU bei VDU universitetų studentai: „Gera matyti naują gyvybę ir jaunatviškas šypsenas nuostabiuose aukštuose pastato languose. Po beveik 100 metų istorija vėl atgimsta!“

Kava ir sesija – tiesiogiai susijusios

„Caif Cafe“ nuolatos pasiūlo sezoninių gėrimų, pavyzdžiui, rudenį – latės su moliūgų prieskoniais, žiemą – baltojo šokolado latės su mėlynėmis, tačiau, pasak baristų, pagrindiniu kavos „sezonu“ būtų galima pavadinti sesijų metą: gruodį bei sausį. „Tikrai jaučiasi padažnėjęs kavos vartojimas būtent iš jaunimo pusės, jaučiasi ir tai, kokią kavą jie dažniau geria egzaminų, atsiskaitymų metu: latę šiuo metu pakeičia juoda kava ar espresso“, – pasakoja K. Krasnickaitė.

A. Funkas – vokiečių kilmės architektas, vienas ryškiausių lietuviško modernizmo atstovų, suprojektavęs ar prisidėjęs prie tokių pastatų kaip Taupomųjų kasų rūmai (dab. Kauno savivaldybė), Žaliakalnio vandens stotis, dabartinė Juozo Gruodžio konservatorija ar Kauno vizitine kortele tapęs garsusis namas apvaliu langu (K. Donelaičio g. 19).

„Kas žino, kokie šedevrai geriant kavą ir žiūrint pro langą gims šių dienų studentams“, – intriguoja „Caif Cafe“ kolektyvas ir kavos kviečia visus: ne tik studentus, bet ir tuos, kurie išlaikę studentišką dvasią arba… pasiilgo deserto.

„Caif Cafe“ rasite adresu Gedimino g. 45, K. Donelaičio ir Gedimino gatvės kampas, visai šalia KTU universiteto Verslo ir Ekonomikos fakulteto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA