Kelininkas: viskas, daugiau ant kelių neturime ką berti | Kas vyksta Kaune

Kelininkas: viskas, daugiau ant kelių neturime ką berti

LAKD nuotr.

Kelininkų kantrybė ne geležinė. Kai kurių vairuotojų ir pėsčiųjų pastarąsias savaites dėl neva nebarstomų ir nevalomų kelių kaltinti kelininkai atkirto kaip reikiant.

Jie ragino išklausyti ne vadovus, o pačius vairuotojus, kurie dieną ir naktį keliauja prižiūrėti mūsų kelių, kurie nešvenčia švenčių ir nuolat yra budėjimo rėžime, kurie už palyginti nedidelį atlyginimą važiuoja ledo keliais rizikuodami savo gyvybe ir sveikata, kurie kasdien už savo sunkų darbą girdi tik prakeiksmų lavinas. Kelininkai ir jų artimieji atskleidė liūdną tiesą.

Trūko kantrybė

„Kreipiuosi į kėdainiečius. Nors kartą nustokit sakyti, kad kelininkai nedirba, nes visada keikiat mus, eilinius darbuotojus. Pasidomėkit valdžios darbu – šiandienai mūsų druskos sandėlis yra tuščias. Druskos likę pakrauti vienam krovimui visas mašinas.

Viskas, daugiau neturim ką berti ant kelių. Šiandien barstėme frezuotą asfaltą ant ledo. Taip kad rašykit straipsnius, kvieskit žurnalistus pas mus, mes pasakysim, ką barstom, o ne valdžios pasakų klausykit“, – dėstė įmonės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos vairuotojas Saulius Antanaitis.

Rizikavo gyvybe

„Šiandien rizikavom savo gyvybe, plikom padangom pylėm ant žvyrkelio frezuoto asfalto atsijas.

Aš tai vadinu cirku ir žmonių juokinimu. Jūs spręskit savaip.

Kažkur rašiau, kad norinčius šalia pasėdėti kabinoje vežam nemokamai, ypač į kaimus, kur kalnai ir staigūs posūkiai su viražu, aišku, tada ir padangas matysit, gal dings noras net važiuot. Tai tiek istorijos“, – širdgėlą atvėrė kelininkas S. Antanaitis.

„O mums darbe jau pasakė, kad už kiekvieną išvažiavimą ir išpylimą druskos mes einam į minusą. Sakė, dėl to nukenčia darbuotojų atlyginimai. Taip kad būkit malonūs, supraskit ir mus. Nes išeina taip, kad mes iš savo varganos algos dar druską perkam, kad jums būtų saugiau. Žodžiu, anekdotas, kuris juoko nekelia nei jums, nei mums. Sėkmės kelyje“, – savo pasisakymą užbaigė kelininkas.

Prabyla ir artimieji

Pastarosiomis dienomis prabyla ne tik kelininkai, bet ir jų artimieji, kurie mato viską, kaip yra.

„Kelininkai iškvietimus gauna ir vakare, ir naktį, ir ankstyvą rytą. O dar juk jie barsto gatves ir dienomis. Žiemos sezonu jie negali turėti jokių švenčių: nei jubiliejaus, nei Kūčių, nei Kalėdų, nei Naujųjų metų. Nes bet kuriuo paros metu gali gauti iškvietimą. Apmaudu, kad žmonės taip nevertina kitų darbo“, – dėstė nenorėjusi savo tapatybės atskleisti ilgamečio Kėdainių kelininko dukra.

Viską išsiaiškino

Situaciją pakomentuoti paprašėme Kėdainių kelių tarnybos viršininko Tomo Glebavičiaus.

„Iš tiesų sunku net komentuoti tokius žmogaus pasisakymus. Kai kurie jų visiškai toli nuo realybės, tikras absurdas. Padangos mūsų automobilių visiškai naujos, taip, keletą dienų barstėme frezuotą asfaltą, bet ne dėl to, kad neturėtume druskos, o dėl to, kad ekstremaliomis sąlygomis bandėme kiek galima kovoti su kelius padengusiu ledu. Iš tiesų tada druska buvo labai mažai veiksminga, todėl ir barstėme frezuotą asfaltą. Poveikis buvo tikrai daug geresnis, mūsų bandymas pavyko. Keliai tapo ne tokie slidūs, jais galėjo normaliai vykti eismas.

Kalbėjome mes su tuo vairuotoju, viską išsiaiškinome, jis viską suprato ir dirbame toliau. Gaila, kad žmogus neapgalvojęs gali tokių dalykų prikalbėti, nes vyrai tikrai dirba atsakingai, dirba su techniškai tvarkingomis priemonėmis. Viską darome, kad vairuotojai keliuose būtų saugūs“, – sakė T. Glebavičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA