„Žalgiris“ iš Utenos parsiveža užtikrintą pergalę | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ iš Utenos parsiveža užtikrintą pergalę

DELFI.LT nuotr.

Šį sezoną nervus „Betsafe-LKL“ lyderiams tampantis Utenos „Juventus“ (8/11) pasirengęs dar vienam kankinimo seansui – kovingieji Žydrūno Urbono auklėtiniai sekmadienį sausakimšoje arenoje priima šalies čempioną Kauno „Žalgirį“ (17/2).

„Žalgiris“ sekmadienį verčiasi be dviejų svarbių savo žaidėjų – Nate’o Wolterso ir Brandono Davieso.

Susitikimą spurtu 7:0 pradėjo žalgiriečiai, tačiau uteniškiai atsakė tuo pačiu, išlygino rezultatą (7:7) ir niekuo nebenusileido tituluotiems savo varžovams: po dviejų kėlinių – 43:42 „Juventus“ naudai.

Trečią ketvirtį tritaškiu atidarė Arvydas Šikšnius (46:42), bet susiėmę „Žalgirio“ vyrai, tempiami devynis taškus iš eilės sumetusio Mariaus Grigonio, laimėjo atkarpą 3:14 ir pabėgo į priekį – 49:56. Porą dvitaškių pridėjus Laurynui Biručiui žaliai balti susikūrė jau 14 taškų persvarą – 53:67. Po trijų kėlinių – 56:67.

Estafetę iš komandos draugų perėmė Deonas Thompsonas ir skirtumas toliau nenumaldomai augo – 64:86. Po Pauliaus Jankūno kiauro tritaškio – 65:89. Į aikštę žengus Rokui Jokubaičiui, Lukui Uleckui ir Erikui Venskui šeimininkai kiek sušvelnino savo atsilikimą.

Pirmos dvejos abiejų komandų rungtynės baigėsi sunkiomis žalgiriečių pergalėmis – 87:80 ir 72:69.

„Utenoje visada yra karšta, o šį sezoną abi tarpusavio dvikovos buvo itin atkaklios. Mūsų laukia pavojingas varžovas į kurį negalime pažiūrėti pro pirštus. Svarbiausia yra pergalė, bet tuo pačiu norime spręsti ir savo uždavinius“, – prieš mačą teigė svečių kapitonas Paulius Jankūnas.

Kauniečiai vėlų ketvirtadienio vakarą patyrė skaudų pralaimėjimą Eurolygos mūšyje Milane (70:80). Ne ką mažiau atsakingas egzaminas jų laukia ir kitą savaitę išvykoje su Maskvos srities „Chimki“ klubu, kurio vairalazdę į savo rankas neseniai perėmė Rimas Kurtinaitis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA