Lietuvoje plinta nauja kauniečių sugalvota pramoga – virtuali viktorina „Protų lyga“ | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje plinta nauja kauniečių sugalvota pramoga – virtuali viktorina „Protų lyga“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daug kam yra tekę žiūrėti įvairius protmūšius ar viktorinas per televiziją. Keletui kauniečių kilo mintis organizuoti panašų projektą, tik jame kiekvienas žiūrovas turėtų galimybę tapti žaidėju ir varžytis dėl prizų. Taip sausio 20 dieną pirmą kartą startavo projektas, sulaukęs beveik 200 dalyvių, kurie namuose prie kompiuterių ir mobiliųjų telefonų atsakinėjo į virtualioje viktorinoje užduodamus klausimus.

„Protų Lyga“ – tai virtualus intelektualus protmūšis, žaidžiamas kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete. Visi projekto dalyviai sekmadienį, 20:00 valandą gauna klausimus, į kuriuos atsakyti yra skiriamas laikas. Virtualus žaidimas vyksta realiu laiku, tai reiškia, jog visi dalyviai pradeda žaisti vienu metu ir viskas rezultatai priklauso tiktai nuo dalyvio sugebėjimų atsakinėti į užduotus klausimus.

Projekto organizatoriai taip pat informuoja, jog žaidimą gali žaisti keli asmenys, pvz.: visa šeima, poros, draugai. „Tai yra puiki proga praleisti sekmadienio vakarą turiningai, jeigu Jums jau atsibodo žiūrėti nesibaigiančius muzikinius projektus“, – dėstė vienas iš projekto organizatorių.

Atrodo sudėtingiau nei iš tiesų yra

Iš pažiūros gali pasirodyti, jog dalyvauti projekte gali būti sunku: reikia užsiregistruoti, reikiamu metu prisijungti į žaidimo sistemą. Tačiau organizatoriai informuoja, jog žaisti žaidime yra labai lengva ir užsiregistruoti žaidimui užtruks tik keletą minučių.

„Svarbiausia – nepavėluoti, ir lygiai 20:00 valandą jau būti prisijungus prie žaidimo sistemos, kad dalyvis nepraleistų klausimų“, – komentuoja projekto organizatoriai. Visas žaidimas trunka apie valandą, priklausomai nuo dalyvio pasirodymo.

„Protų lyga“ žaidimą laimi dalyviai, sugebėję greičiausiai atsakyti į pateiktus klausimus. Klausimai yra sudaryti taip, jog lengvai surasti atsakymus per „Google“ paieškos sistemą greitai nepavyks, tad dalyviams teks gerai pasukti galvą. Klausimų dalyviai gali tikėtis iš įvairių mokslinių ir gyvenimo sričių: kultūros, istorijos, chemijos. Kiekvienam klausimui skiriamas laikas, per kurį bus galima įvesti teisingą atsakymą. Tam, kad dalyviai aklai nespėtų atsakymo, bus taikomi atsakymų įvedimų apribojimai.

Priimkite iššūkį – dalyvaukite nemokamai

Po pirmo žaidimo projektas sulaukė puikių atsiliepimų. Organizatoriai norėdami toliau plėtoti projektą, „Kas Vyksta Kaune“ skaitytojams paruošė dovaną – nemokamą dalyvavimą artimiausiame „Protų lyga“ žaidime.

Norint pasinaudoti nemokamu dalyvavimu, registruojantis į sistemą reikia įvesti kodą: KVKGO

Artimiausias „Protų lyga“ žaidimas įvyks jau šį sekmadienį, sausio 27 dieną, 20:00 valandą. Daugiau informacijos ir registraciją rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA