Trijų muziejų laukia svarbios permainos | Kas vyksta Kaune

Trijų muziejų laukia svarbios permainos

BNS 2019/01/26 10:42
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus / R. Tenio nuotr.

Trijų svarbių Lietuvos muziejų laukia permainos – baigiasi ilgamečių jų vadovų, jau sulaukusių pensinio amžiaus, kadencijos. Paskelbti naujų vadovų konkursai.

Kultūros ministerija paskelbė ieškanti naujų direktorių Lietuvos nacionaliniam, Nacionaliniam M. K. Čiurlionio dailės ir Lietuvos dailės muziejams.

Dabartiniai šių muziejų direktoriai pareigas eina ne vieną dešimtmetį. Ilgiausiai iš jų tose pačiose pareigose dirba Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys. 85 metų dailėtyrininkas pareigas eina nuo 1979 metų. Nacionalinio muziejaus vadovė Birutė Kulnytė ir Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis muziejams vadovauja nuo 1992 metų.

Kultūros ministerija BNS informavo, kad 2014 metų kovą įsigaliojusiame Muziejų įstatyme muziejų vadovams įvestos penkerių metų kadencijos. Todėl šių metų kovą jos baigiasi.

Taip pat paskelbtas konkursas vadovauti Valdovų rūmų muziejui Vilniuje. Dabartinis jo vadovas Vydas Dolinskas pareigas eina nuo 2009 metų.

Muziejų įstatyme numatyta, kad to paties nacionalinio muziejaus vadovu tas pats asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Tačiau 2009 metais su V. Dolinsku buvo sudaryta terminuota darbo sutartis, ji baigėsi 2013 metų pabaigoje, po to sutartis pakeista į neterminuotą.

„Atsižvelgiant į tai, tai nebūtų trečia kadencija, todėl V. Dolinskas gali pretenduoti kitai kadencijai“, – BNS nurodė Kultūros ministerija.

Pretendentai vadovauti minėtiems muziejams savo dokumentus Kultūros ministerijai gali pateikti iki vasario 4 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA