Nusivylimas liejasi per kraštus: Š. Jasikevičius nesuprato, ką žalgiriečiai veikė Milane | Kas vyksta Kaune

Nusivylimas liejasi per kraštus: Š. Jasikevičius nesuprato, ką žalgiriečiai veikė Milane

delfi.lt 2019/01/25 09:35
DELFI.LT nuotr.

Šarūnui Jasikevičiui trečius metus iš eilės pergalės iš Milano parsivežti nepavyko. Po pralaimėjimo „Olimpia Armani” krepšininkams 70:80 (13:21, 17:13, 20:18, 20:28) „Žalgirio“ treneris buvo absoliučiai nusivylęs savo komandos pasirodymu ir prisipažino, kad kai kurių žaidėjų veiksmų aikštėje tiesiog nesuprato.

Š. Jasikevičius Milane paslydo pirmą kartą per savo vadovavimo „Žalgiriui“ laikotarpį. „Olimpia Armani“ krepšininkams pavyko revanšuotis žalgiriečiams už pralaimėjimą pirmajame rate Kaune, kur Lietuvos čempionai iškovojo pergalę 5 taškų pranašumu – 83:78.

Vienu iš pagrindinių žalgiriečių žudikų šiame mače tapo Mindaugas Kuzminskas. Per 16 min. jis realizavo 4 iš 5 mestų tritaškių ir viso surinko 14 taškų. Rezultatyvesni tarp nugalėtojų buvo tik po 17 taškų surinkę Mike’as Jamesas ir Vladimiras Micovas.

„Žalgiris“ rungtynėse į priekį buvo išsiveržęs du kartus ketvirtajame kėlinyje – 56:54 ir 58:57, tačiau vėliau sekę šeimininkų tritaškiai svarstykles ir vėl nusvėrė į kitą pusę.

Būtent dėl nesugebėjimo „užsikabinti“ ir noro trūkumo labiausiai ant savo auklėtinių ir pyko Š. Jasikevičius, ne kartą pakartojęs esantis apstulbęs dėl kai kurių žaidėjų požiūrio į esamą situaciją.

„Labai skausmingas pralaimėjimas. Tu gali pralaimėti, bet negali pralaimėti esant tokiam vaizdui, kai kita komanda nori labiau iškovoti pergalę. Aš tikrai nesupratau, kas čia šiandien įvyko, kodėl mes taip žaidžiame, kur tie mūsų lyderiai, kurie buvo pastaruoju metu. Sakau, „Žalgiris“ Milaną gali įveikti tik keliais būdais. Turime būti disciplinuoti, bet to nebuvo. Turime kovoti už kiekvieną centimetrą, to nebuvo. Turi būti koncentracija, bet ir jos nebuvo.

Mes negalime laimėti, jie talentingesni už mus. Nepasakysiu jokios paslapties. Skausmingas pralaimėjimas. Vienintelis šansas mums yra toks – persilaužti savyje, suprasti situaciją“, – nusivylęs kalbėjo Š. Jasikevičius, didžiąją rungtynių dalį šalia aikštės krepšininkams bandęs įdiegti savo tiesas. Deja, nesėkmingai.

„Buvo pakeistos trys gynybos sistemos, bet nė viena neveikė. Yra sausio mėnuo, bet mes vis dar neįsisavinę sistemos, dar ginamės pagal senų komandų taisykles. Tai yra skaudžiausia. Reiškia, aš nepadarau darbo, jei iki dabar žaidėjai nesupranta mūsų gynybos sistemų taisyklių. Pradžioje pradėjome su agresyviu „step-outu“, mus paėmė su kampiniais tritaškiais, vėliau situaciją koregavome, labai gerai sekėsi.

Antrą kėlinį užbaigėme besikeisdami, atrodė neblogai. Antrai pusei pasilikome tuos du variantus, kurie, atrodo, geriau sekėsi. Bet tie abu variantai absoliučiai sulūžo. Mes neturime jokių šansų, jei prasileidžiame 46 taškus per antrą mačo pusę. Nesuprantu, gal nelabai supratome šių rungtynių svarbą. Esu apstulbęs“, – pažymėjo Šaras.

– Kodėl nepavykdavo suspėti prie Mindaugo Kuzminsko, metančio tritaškius, kitų snaiperių?

– Buvo per daug pagalbos, netgi nereikalingos pagalbos. Kuzminsko tritaškis, po to Bertanio tritaškis tiesiai priešais mūsų suoliuką… Milanas su viena gynybos sistema visą laiką žaidžia, bet mes nesuprantame, kaip visa tai veikia. Yra auksinė taisyklė, jeigu tu neapsiginsi, tu nieko nepataikysi puolime. Aš pasigedau tos „Žalgirio“ dvasios, to kovojimo. Tai skausmingas pralaimėjimas, man nepatiko mentalitetas. Gal nesupratome, kad čia vienas iš tų finalų.

– Galbūt pozityvus niuansas buvo Pauliaus Jankūno žaidimas?

– Taip, bet mes turime suprasti, kad Pauliui yra sunku. Esmė, kad jis yra priklausomas nuo mūsų įžaidėjų. Mes kartais išnaudodavome tą Milano vidurio puolėjų ribotumą ir masyvumą, bet jeigu mes to negalime daryti labai ilgą laiko tarpą, tai yra skausminga. Tris keturis kartus išėjome po pertraukėlės su nubraižytais deriniais, bet juos iki vidurio aikštės pamiršdavome. Ir tos gynybos sistemos… nežinau, nežinau. Kažkur yra neatliktas darbas, bet aš pasigedau ir ambicijų. Pakartosiu, esu apstulbęs.

– Kas eliminavo Brandoną Daviesą po pertraukos?

– Jis keletą kartų sulaužė gynybos taisykles, ir kai taip nutinka, tu prarandi pasitikėjimą. Pauliui išėjus bandėme vėl keisti į kitą gynybos sistemą, nes Paulius nelabai begali tuos Jamesus ir Jerrelsus vaikytis, bet ir ta gynybos sistema vėliau neveikė. Bet gerai, aš viską galiu suprasti, gal bloga diena. Bet aš pasigedau daugiau „kiaušinių“, aš pasigedau daugiau kovos.

Gal aš peržiūrėjęs įrašą pakeisiu nuomonę, bet dabar mes taip šnekame, kad viskas buvo negerai. Pralaimėjome daug kamuolių 50 prieš 50, kai jau atrodė kad turime dėjimą savo rankose, nesugebame įdėti. Nepaimame kamuolio. Sunku pasakyti kažką daugiau.

– Turbūt keista, kad energijos trūko tiems žmonėms, kurie jos įprastai turi sočiai. Pavyzdžiui, Aaronas White’as.

– Taip. Nesuradome žmonių, su kuriais galėtume kabintis. Thomas Walkupas žaidė tikrai pagal planą, dirbo gerai su Jamesu, puolime išnaudojo tuos aukštus vidurio puolėjus numesdamas kamuolį. Bet mažai, mažai.

– Ketvirtame kėlinyje buvote persvėrę rezultatą, bet neužsikabinote. Kodėl?

– Tai vat ir sakau, sekė du žiaurūs tritaškiai po gynybinių klaidų. Kai vieną sykį atrodo, kad Brandonas jau turi priešais save Jamesą, mes einame į nereikalingą pagalbą. Kitą sykį irgi, atrodo, kad jau Kuzminskas po krepšiu, o mes traukiamės nuo Bertanio. Čia visiškai mūsų koncentracija, atsidavimas už dyką. Planas buvo eliminuoti Gudaitį, tai kažkiek pavyko, bet vėliau kažkuriuo momentu subyrėjome, mes gynyboje negalime prasileisti tokių skaičių. Nes nelaimėsime tikrai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA