Kaune išdalyti M.A.M.A apdovanojimai: senbuvių ir naujokų triumfas bei negrąžintos statulėlės A. Mamontovui (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaune išdalyti M.A.M.A apdovanojimai: senbuvių ir naujokų triumfas bei negrąžintos statulėlės A. Mamontovui (papildyta)

D. Beržinio nuotr.

Penktadienį susirinkusieji į Kauno „Žalgirio“ areną svaigo nuo įvairių stilių muzikos dozės – čia apdovanoti praėjusiais metais labiausiai nusipelnę atlikėjai ir grupės. Jie savo trofėjų kolekciją papildė dar viena ypatinga – Metų muzikos apdovanojimų „M.A.M.A. 2018“ statulėle. Kai kurie iš atvykusiųjų, nugalėję konkurentus, į namus išsivežė net po tris tokius apdovanojimus.

Sausio 25 d. vakarą statulėlės atiteko geriausiems šiose nominacijose: už gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai, „Metų proveržis“, „Metų koncertinė grupė, atlikėjas ar atlikėja“, „Metų hiphopo grupė“, „Metų roko atlikėjas“, „Metų alternatyva“,  „Metų elektronikos atlikėjas“, „Metų vaizdo klipas“, „Metų dainų autorius“, „Metų popmuzikos atlikėjas“, „Metų daina“, „Metų albumas“, „Metų atlikėja“ ir „Metų grupė“.

Didžiausia garbė atiteko scenos senbuviams – grupei „G&G Sindikatas“ ir jaunajam talentui 2o18-aisiais nustebinusiam ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį – Dynoro – jie susišlavė po tris apdovanojimus. Be įvertinimo statulėle neliko Jazzu, Saulius Prūsaitis ir kiti.

Aštuntus metus iš eilės vykstančius M.A.M.A šį vakarą buvo patikėta vesti  dvejoms itin ryškioms ir gerai pažįstamoms asmenybėms – humoristui Justinui Jankevičiui bei dainininkui Vidui Bareikiui.

Dažnai  M.A.M.A statulėles pelniusiam Donatui Montvydui šiais metais laimė nesišypsojo – jis liko be apdovanojimo, visgi dėmesio atlikėjui netrūko visą renginį: J. Jankevičius pasipuošė rožine skiautere ir dainininką primenančiais rūbais, visgi balsas labiau įkūnijo Egidijų Dragūną – SEL, nei Donny Montell.

Prasidėjus ceremonijai nuskambėjo V. Bareikio ir kaunietės Ievos Zasimauskaitės dainų popuri, trumpam nunešusi į ankstesniosios – tėvų kartos –muzikos laikus.

Iškart po to, kai įžanginį žodį tarė ceremonijos vedėjai, įteiktas M.A.M.A apdovanojimas už nuopelnus lietuviškai muzikai. Jis iškeliavo į disko karaliumi tituluojamo Teisučio Makačino rankas.

Metų proveržiu tapo Lietuvos elektroninės muzikos prodiuseris Dynoro. Tačiau slėpiningasis kūrėjas renginio scenoje nepasirodė – paslapties šydas liko nepraskleistas.

Legendiniai muzikos prodiuseriai – broliai Bendžiai pranešė, kaip sakė jie patys, svarbiausią apdovanojimą – metų koncertinės grupės, atlikėjo. Juo tapo Andrius Mamontovas. Dainininkas, šiuo metu viešintis Berlyne, į M.A.M.A. ceremoniją neatvyko, bet su susirinkusiaisiais sveikinosi iš anksto nufilmuotame vaizdo įraše. Atlikėjas už apdovanojimą dėkojo šeimai, nes tai – visų artimųjų nuopelnas, akcentavo jis.

A. Manontovas prasitarė kaskart prašantis, jog jo nenominuotų ir šmaikštavo, kad prieš ketverius metus dvi jo pelnytas M.A.M.A. statulėles atsiėmė „Radistai“, tačiau iki šiol negrąžino.

Kauno „Žalgirio“ arenoje skambėjo Ievos Zasimauskaitės eurovizinis kūrinys „When we‘re old“. Tiesa, šįkart didžiausioje šalies arenoje daina nuaidėjo kitaip – elektroninės muzikos prieskonį jai pridėjo Jovani.

Geriausia hiphopo grupe tapo patriarchai – „G&G Sindikatas“. Grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras prie mikrofono nedaugžodžiavo. „Geriausia repo grupė gavo geriausios repo grupės apdovanojimą“, – sakė jis.

Metų geriausios Lietuvos roko grupės ar atlikėjo kategorijoje triumfavo „Colours of Bubbles“. „Atsitiko tai, kas atsitiko. „Tegyvuoja rokenrolas“, – trumpai, bet užtikrintai nuskambėjo iš nominantų lūpų.

Netrukus M.A.M.A. sceną uzurpavo 25 „skustagalviai“ vyrai vienoje vietoje. Taip Vidą Bareikį ir ne mažiau charizmatiškus jo komandos narius pristatė J. Jankevičius. Scenoje skambėjo ritmingi ir energingi kūriniai „Nervai“, „Pusvalandukas“. Dainos išjudino tūkstantinę susirinkusiųjų minią.

Metų „alternatyvos“ statulėlę pelnė grupė „Golden Parazyth“. „Mes nuo elektronikos nutolome iki alternatyvos. Prie „gyvo“ garso dirbame jau dvylika metų, o ant scenos esame aštuoniese. Norime padėkoti tėvams ir laisvo žmogaus simboliui – Jonui Mekui“, – neseniai anapilin išėjusį Lietuvos vaizdą ir garsą kūrusį talentą prisiminė ir jam dėkojo grupės lyderis Giedrius Škirka.

Iškart po to „Žalgirio“ arenos erdvę nutvieskė mobiliųjų telefonų švieselės. Publiką išjudino „Daddy was a Milkman“.

Metų muzikos apdovanojimų ceremonijoje elektronikos atlikėjo, grupės nominacija atiteko paslaptingąjam „Dynoro“. Jam skirtą statulėlę perduoti pažadėjo „Sony Music Finland“ atstovė.

Vakarui gerokai įsibėgėjus magišką prieblandą aplinkoje ir ant scenos sukūrė grupė „Happyendless“: Kamilė Tumelytė, Kastytis Sarnickas-Kastetas bei Giedrė Kilčiauskienė.

Geriausio praėjusių metų vaizdo klipo laurai teko grupei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ už kūrinio „Daug dienų“ vizualizaciją. „Labas vakaras, kauniškiai, noriu pirmiausiai kreiptis į mamą: „Mamyte, aš tave labai myliu“. Niekas negali apginti kūrinio, jei jis pats savęs neapgina. Kiekvieną klipą kuriame taip, kad patiktų mūsų vaikams. Jei patiks vaikams, patiks ir tėvams“, – šmaikštavo atlikėjai.

Specialus metų dainų autoriaus įvertinimas, kurį skyrė Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA), atiteko Vytautui Bikui, parašiusiam ir I. Zasimauskaitės „eurovizinę“ baladę „When we‘re old“.

Populiariosios muzikos atlikėjo M.A.M.A apdovanojimas atiteko Sauliui Prūsaičiui. Dainininkas į ceremoniją neatvyko. Tad visą dėmesį nusprendė „susiurbti“ V. Bareikis. Charizmatiškasis atlikėjas nutarė muzika prabilti apie rimčiausią šių metų problemą – plaukus. Problema, teigė jis, rimtesnė net už metų muzikos apdovanojimus. Ant scenos V. Bareikis apdainavo daugelio Lietuvos garsenybių plaukų pokyčius ir guodė Sasha Song, netikėtai vėl likusį be plaukų.

M.A.M.A statulėle už geriausią metų dainą „In my mind“ įvertintas Dynoro. Muzikos prodiuseriui penktadienio vakaras buvo itin sėkmingas. Jam iš viso atiteko trys trofėjai. Atlikėjo atstovė džiaugėsi jaunojo talento sėkme, kuri nesibaigia vien ties Lietuvos ribomis.

Metų albumu, sėkmingai nurungęs konkurentus, tapo „G&G Sindikato“ – „99“. „Mes visą karjerą tikėjomės šito apdovanojimo. Šiandien iš grupės mes esame trise. Du apdovanojimai mums mažai“, – šmaikštavo atlikėjai.

Metų atlikėjos kategorijoje triumfavo Justė Arlauskaitė-Jazzu. Ceremoniją vainikavusi naujausiu savo muzikiniu darbu „Wild“. Tuo tarpu metų atlikėju tapo Justinas Jarutis, scenoje negailėjęs padėkos žodžių ne tik žmonai, dukrai, tėvams, bet ir uošviams.

Metų grupės kategorijoje konkurentams nenusileido „G&G Sindikatas“. Grupė pelnė garbingą trečiąją M.A.M.A. statulėlę.

Didelis dėmesys renginio metu teko ir jauniems kūrėjams. Scenoje pasirodė „Flying Saucer Gang“, „8 kambarys“, Beatrich, Free Finger. Taip pat Jurga Šeduikytė, Jazzu, Leonas Somovas bei Justinas Jarutis, ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA