Įsimintinas savaitgalis: Kaunas švęs viduržiemį ir Vilniaus gimtadienį | Kas vyksta Kaune

Įsimintinas savaitgalis: Kaunas švęs viduržiemį ir Vilniaus gimtadienį

EGLĖ PETRONIENĖ 2019/01/25 10:28
Kaunas.lt nuotr.

Žiemiškai žvarbų sausio savaitgalį miestiečiams sušalti neleis daugybė renginių: švęsime Vilniaus gimtadienį, dalyvausime nemokamose ekskursijose bei klausysimės puikios muzikos koncertų. Tikrieji istorijos fanai turės galimybę iš arti stebėti Napoleono armijos atsitraukimą iš Maskvos, o pasiilgę jaukios dvaro aplinkos romantikos bus laukiami viduržiemio šventėje VDU botanikos sode. Skaitykite portalo „Kas vyksta Kaune“ renginių apžvalgą ir susiplanuokite savo įsimintiną savaitgalį.

Penktadienį, sausio 25 d.,

Kaunas sveikina Vilnių su 696-uoju gimtadieniu ir kviečia į Andriaus Pavelko fotografijų parodą „Su gimtadieniu, Vilniau“ Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15). Išvysti kitokį, nematytą Vilnių ir pasveikinti jį su gimtadieniu kviečiami visi neabejingi naktinio miesto žavesiui. Paroda veiks iki sausio 31 d. Ją aplankyti galima nemokamai.

17 val. VDU botanikos sodo oranžerijoje vyks viduržiemio šventė. Renginio programoje – ypatingai apšviesta oranžerija, gyva muzika, solistų balsai, ekskursijų vadovo pasakojimai ir maloniai šildanti Botanikos sodo arbata. Įėjimas – su įprastu VDU Botanikos sodo lankytojo bilietu (1 – 6 Eur).

Nuo 19 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje griaudės svarbiausiu metų muzikos įvykiu tituluojami „M.A.M.A.“ apdovanojimai. Įspūdingo šou metu bus išdalintos 8 „M.A.M.A.“ skulptūrėlės, paskelbta 15 nominacijų, scenoje nepakartojamą reginį kurs 300 žmonių (kaina 33 – 60 Eur)

22 val. legendiniame klube „Džem‘pub“ vyks grupės „Glossarium“ albumo „I Scream“ pristatymo koncertas. Laukiami visi gero roko bei rokenrolo mėgėjai.

Šeštadienio, sausio 26 d.,

9 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje prasideda dvi dienas truksianti tarptautinė veislinių šunų paroda. Žiūrovai galės stebėti ekspertizę ringuose bei jaunųjų vedlių konkursą, mėgautis pramogine programa (kaina 6 Eur).

Rytą nuo 11 val. praleiskime žvakių gamybos dirbtuvėlėse Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyriuje (L. Zamenhofo g. 12). Edukacinio užsiėmimo metu bus galima ne tik patiems pasigaminti vaško žvakę, bet ir išgirsti įdomių istorijų apie žvakių liejimo papročius, tradicijas bei pasimokyti dainuoti tradicines lietuvių liaudies dainas. Dalyvavimas užsiėmime – su lankytojo bilietu (kaina – 2 Eur, vaikams – nemokamai). Būtina registruotis iš anksto.

Nuo 12 val. nepraeikite pro „Kaunas 2022“ biurą, Laisvės al. 36. Iki 13 val. čia vyks kūrybinio rašymo dirbtuvės „Mitinis Kauno žvėris“ su rašytoja, mentore Sandra Bernotaite (būtina registruotis iš anksto), o vėliau biuro durys atsivers kiekvienam smalsiam miestiečiui: visi panorėję galės susipažinti su „Europos kultūros sostinės 2022“ biuru, programomis, pasivaišinti „Caffeine LT“ kava ir keksiukais. Daugiau apie renginį skaitykite čia.

13 val. kviečiame į nemokamą ekskursiją „Dvariško gyvenimo atspindžiai Raudondvario dvare“. Bevaikščiodami šventiškai išpuoštame dvaro parke, susipažinsite su šios ypatingos vietos istorija: dvarišką buitį menančiais pastatais, dvaro valdytojų – Tiškevičių – pomėgius bei gyvensenos ypatybes. Į ekskursiją būtina registruotis iš anksto.

14 val. Lietuvos liaudies buities muziejuje aidės muškietų šūviai – čia vyks prancūzų atsitraukimo iš Maskvos inscenizacija. Renginio dalyviai, Karo istorijos klubo nariai iš Lietuvos „trauksis“ per muziejaus miškus, pievas, kaimus, „ginsis“ nuo priešų ir „šturmuos“ muziejaus miestelį. Apie 40 uniformuotų ir ginkluotų karių atkurs ne tik lemtingos 1812–1813 metų žiemos epizodus, bet ir uniformą, karių būklę, ginkluotę. Įėjimas – su muziejaus bilietu (kaina 1 – 2 Eur).

18 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre žiūrovų dėmesio lauks istorinė drama „Getas“ (kaina 10 – 30 Eur).

19.30 val. Kauno kultūros centre nuskambės akustinis „Colours of Boubbles“ koncertas „Home“ (kaina 17 – 37 Eur).

Sekmadienį, sausio 27 d.,

11 val. VšĮ „Veiklių mamų klubas Kaune“ kviečia tėvelius su mažyliais pasivaikščioti po žavųjį Kauno senamiestį ir sužinoti, kur ir kodėl Kaune buvo ilgiausias pasaulyje tiltas bei kas buvo pirmieji Kauno miestiečiai. Ekskursija pradedama prie Kauno pilies tiltelio. Būtina registruotis iš anksto (kaina 3 – 5 Eur).

Tuo pačiu metu M. K. Čiurlionio paveikslų galerijoje vyks nemokama ekskursija „Skambantys M. K. Čiurlionio paveikslai“. Ekskursijos metu bus atskleista M. K. Čiurlionio kūrybos simbolių kalba, kuria jis užbūrė pasaulį. Į renginį reikia registruotis iš anksto.

Tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos proga Kauno IX forto muziejuje organizuojamas nemokamas ekspozicijų lankymas bei teminės ekskursijos Holokausto tema. Ekskursijos vyks 12 val., 13 val. ir 14 val. (registruotis nereikia). Rekomenduojamas ekskursijos dalyvių amžius N-14.

Daugiau savaitgalio pramogų ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA