Pradėjus snigti, gatves Kaune „apvalė“ ir nuo „BMW“ | Kas vyksta Kaune

Pradėjus snigti, gatves Kaune „apvalė“ ir nuo „BMW“

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Iš dangaus penktadienio popietę pradėjus kristi snaigėms, į Kauno gatves išriedėjo valymo technika. Tiesa, vieno sniego valytuvo maršrutas buvo sutrikdytas – miesto centre sunkiasvorė mašina susidūrė su „BMW“ automobiliu.

Neįprasto eismo įvykio nuotrauka vairuotojai apie 14 val. pasidalijo socialiniuose tinkluose. Joje matyti, kad K. Donelaičio gatve judėjusio sniego valytuvo kaušas „nušlavė“ Maironio gatve link Laisvės alėjos važiavusį „BMW“.

Su policijos budėtojas „Kas vyksta Kaune“ susisiekti kol kas nepavyko, tačiau panašu, kad sužeidimų čia išvengta, transporto priemonės nėra smarkiai apgadintos.

Laikinosios sostinės gatves valančios įmonės „Kauno švara“ atstovė žiniasklaidai Kristina Parachomikienė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad valytuvo vairuotojas prisiėmė kaltę, avarijos dalyviai pildo eismo įvykio deklaraciją.

Technika stipriai nenukentėjo – sniego valytuvas tik įforminus įvykį grįš į rikiuotę, kadangi dėl gausaus snygio situacija gatvėse sudėtinga, darbo, anot „Kauno švaros“ atstovės, labai daug.

Kurioziška avarija sulaukė ne vieno linksmų plaučių kauniečio komentaro. „Ir vėl sniego valytuvas“, – ironizavo Ričardas. Egis juokėsi, kad darbininkai kelius išvalė nuo „BMW“, o Ričardas spėjo už sunkvežimio vairo sėdėjus „Audi“ faną.

Tuo metu Automobilių kelių direkcija įspėja, kad penktadienio popietę eismo sąlygas dalyje Lietuvos sunkina snygis, situacija itin sudėtinga Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskrityse. Čia dėl besitęsiančio snygio kelių dangos provėžotos, vietomis padengtos plonu sniego sluoksniu ir slidžios.

Likusioje šalies dalyje magistralinių kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai kai kur su sniego provėžomis. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs.

Keliuose, kaip nurodo direkcija, dirba kelių priežiūros mechanizmai. Pietų bei vidurio Lietuvoje fiksuojamas silpnas snygis, kitur be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 5 iki 7 laipsnių šalčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA