Už jaunos merginos prievartavimą ir nužudymą nuteistas vyras teismo malonės nesulaukė | Kas vyksta Kaune

Už jaunos merginos prievartavimą ir nužudymą nuteistas vyras teismo malonės nesulaukė

Asociatyvi / Kalėjimų departamento nuotr.

Teismas atsisakė skirti malonę pakeleivingus automobilius stabdžiusios jaunos merginos prievartautojui ir žudikui, rašoma Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų interneto puslapyje.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atsisakė tvirtinti Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos nutarimą patvirtinti lygtinį paleidimą nuteistajam R. G., neatlikus 4 metų 2 mėnesių 26 dienų laisvės atėmimo bausmės.

„Ar nuteistasis laikysis įstatymų ir nenusikals, sprendžiama pagal jo nusikalstamo elgesio rizikos įvertinimą ir pažangą ją mažinant. Nuteistas asmuo lygtinai paleidžiamas tik tada, kai išimtinai teigiamai jį charakterizuojančių aplinkybių visuma, akivaizdi pažanga mažinant nusikalstamo elgesio riziką leidžia daryti vienareikšmišką išvadą, kad jis toliau gali būti taisomas neizoliuotas nuo visuomenės, bet prižiūrimas“, – rašoma teismo nutartyje.

Žiaurus elgesys su jauna mergina

Primename, kad R. G. 2006 metais nuteistas 18 metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad 2005 m. vasario mėnesio pabaigoje, nukentėjusiajai panevėžietei Vilniuje stabdant pakeleivingus automobilius, pažadėjo ją pavežti iki Riešės, tačiau automobiliu nuvežė į miško masyvą Vilniaus rajone, kur nukentėjusiajai, apkabinusiai medį, surišo rankas, ją išžagino bei seksualiai prievartavo.

Iš karto po to, siekdamas paslėpti jau padarytus nusikaltimus, bejėgiškos būklės ir negalinčią apsiginti nukentėjusiąją su virve pasmaugė bei pavogė jos mobilaus ryšio telefoną. Sulaikytas dėl jam inkriminuojamų nusikaltimų, nuteistasis pareigūnams nužudytosios lavono buvimo vietą parodė praėjus tik beveik mėnesiui nuo nusikaltimų padarymo.

Neigiamas požiūris į nustatytas taisykles

Teismas nutartyje pažymėjo, kad nors ir nuteistasis R. G. šiuo metu elgiasi taip, kaip privalo elgtis kiekvienas laisvės atėmimo bausmę atliekantis asmuo, t.y. neturi galiojančių nuobaudų ir yra dvylika kartų skatintas, tačiau laisvės atėmimo bausmės atlikimo laikotarpiu nesielgė nepriekaištingai – net dvidešimt kartų pažeidė nustatytos tvarkos ir režimo reikalavimus, už ką penkiolika kartų baustas drausmine tvarka, iš jų net dvylika kartų taikyta griežčiausia drausminė nuobauda – uždarymas į baudos izoliatorių, kas rodo jo neigiamą požiūrį į nustatytų taisyklių ir reikalavimų laikymąsi.

Nuteistasis R. G. laisvės atėmimo bausmę atlieka už labai sunkaus nusikaltimo (bejėgiškos būklės žmogaus nužudymą, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą), dvejų sunkių nusikaltimų (žaginimą ir seksualinį prievartavimą) bei nesunkaus nusikaltimo (vagystės) padarymą, kas rodo nuteistojo pavojingumą visuomenei, ir nors šios aplinkybės nėra vertinamos kaip esminės, sprendžiant lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos taikymo galimybę, jos apibūdina nuteistojo asmenybę ir vertinamos kitų asmenį apibūdinančių aplinkybių visumoje, dėl to šiuo metu lygtinis paleidimas nuteistajam R. G. netaikytas.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties nuorašo įteikimo dienos gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA